Reizen.be > Reis naar de wereld van je fantasie
Kinderboekenreizen

Reis naar de wereld van je fantasie

Wanneer je een boek leest, duik je in een totaal andere wereld. Maar wist je dat je die avonturen en nieuwe werelden ook in de werkelijkheid kan zien? Volg het spoor van je boekenhelden en reis naar plekken die te maken hebben met beroemde kinderboeken. Zo reis je met Harry Potter naar Zweinstein, treed je in de sporen van King Arthur en zoek je samen met Dolfje Weerwolfje naar het Meermonster. Fantasie en werkelijkheid komen hier even samen. 

Kinderboekenreizen
© Pharos Reizen

Ga op reis met Pippi

Pippi Langkous is een echte kinderheld. De roodharige spring-in-‘t-veld is een personage van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Tijdens een rondreis Zweden bezoek je onder andere het attractiepark Astrid Lindgrens Varld, waar Pippi en haar vriendinnen je verwelkomen. Daarnaast zal je tal van avonturen beleven alsof het uit een van de kinderboeken komt. Slaap in een tipi, bouw je eigen vlot of spot een eland. De perfecte manier om de prachtige natuur van Zweden te ontdekken. 

[do_widget id=enhancedtextwidget-32]

Duik de magische wereld van Harry Potter in

Met deze rondreis door Engeland en Schotland lijkt het alsof de magische wereld van Harry Potter met de hulp van een toverspreuk werkelijkheid is geworden. Bezoek het Alnwick Castle dat als inspiratie diende voor Zweinstein en ontdek de ruige natuur rondom Glen Coe, dat vaak de setting was voor de Harry Potter films. Je magische reis maak je helemaal af met een treinrit op de Jacobite, de iconische stoomtrein waarmee Harry Potter naar Zweinstein trok. 

Ga op zoek naar het meermonster

Wil je net als Dolfje Weerwolfje op zoek naar het legendarische meermonster? Dat kan! Een rondreis Schotland brengt je van de spookachtige kastelen en ruige bergen tot de prachtigste meren van Schotland. Uiteraard staat het beroemde Loch Ness met zijn meermonster op het programma. 

Legoland
© Pharos Reizen

Maak je eigen Kruistocht in spijkerbroek

Geen kinderboek is zo bekend als dat van Thea Beckman waarin de zestienjarige Dolf terug wordt geflitst naar de middeleeuwen. Met deze reis volg je de route van Dolf, beginnend van Spiers, aan de Rijn. Je ontdekt er onderweg de ravijnen en bloemenweides van Oostenrijk en gaat klimmen in de Dolomieten. Van het Italiaanse Gardameer trek je net als Dolf verder langs de kust van Genua. 

Beleef de legende van koning Arthur

Engeland is het toneel van de legende van koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Deze rondreis door Zuidwest-Engeland brengt je langs de indrukwekkendste kastelen waaronder het kasteel waar volgens de legende koning Arthur werd geboren. Ook reis je langs de prachtige krijtrotsen en door het Engelse platteland. 

[do_widget id=enhancedtextwidget-32]

Wees zo dapper als een Viking!

Ooit al een boek gelezen en gedroomd dat je zelf zo dapper was als een Viking? Test het uit in het land van de Vikingen: Denemarken. Bezoek er de vele kastelen en ontdek het prachtige landschap. Uiteraard mag een bezoek aan Legoland niet ontbreken. 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *