Reizen.be > Ontdek het Parijs van het oosten: Boedapest
Boedapest

Ontdek het Parijs van het oosten: Boedapest

Het is niet voor niets dat Boedapest het Parijs van het oosten genoemd wordt. Het is een wonderschone stad die je absoluut een keer bezocht moet hebben. Door de oude geschiedenis is het een prima stad om cultuur op te snuiven, maar ook voor een weekend- of weektripje om goedkoop te shoppen. Ideaal is een verblijf van 2, 3, 4 of 5 nachten in het nog jonge Six Inn Hotel Budapest. Vandaar uit kun je gemakkelijk Boedapest verder ontdekken en kun je ook nog eens genieten van de wellnessfaciliteiten van het hotel.

Boedapest
© Pixabay.com

De stad Boedapest

Als hoofdstad van Hongarije herbergt de stad ruim 1,7 miljoen inwoners en behoort het tot de grootste stad van Hongarije. Het is zelfs de 7e grootste stad van de Europese Unie. Hoewel de stad een lange historie kent met enkele bezettingen door buitenlandse mogendheden, bestaat de huidige stad Boedapest pas sinds 1873. Voordien waren het twee aparte steden, Boeda en Pest. De reden hiervoor is de Donau die dwars door de stad loopt. In het verleden zijn aan beide kanten van de Donau de steden Boeda en Pest ontstaan. Gezamenlijk hebben de beide steden wel dezelfde geschiedenis, maar tijdens de Oostenrijkse bezetting werd de stad in 1873 samengevoegd tot één stad en verkreeg het de huidige naam. Tegenwoordig is het vooral een gezellige stad, waar je urenlang over de brede lanen kunt struinen en genieten van de prachtige gebouwen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Six Inn Hotel Budapest

Het Six Inn Hotel Budapest is nog een vrij recent hotel dat in 2013 de deuren opende. Het hotel staat in het centrum van Boedapest, maar wel in een rustige wijk. Je zult dus weinig last ondervinden van de drukte, maar toch loop je vanuit het hotel zo het centrum in. Het openbaar vervoer is vlakbij, waardoor je wat verder de stad in kunt trekken. Het hotel heeft een lift, zodat je gemakkelijk de bovenste verdiepingen kunt bereiken en iedere ochtend staat er een uitgebreid en lekker ontbijtbuffet voor je klaar. Bij de receptie krijg je een stadsplan van Boedapest aangeboden, zodat je gemakkelijk de weg naar de belangrijkste bezienswaardigheden kunt vinden.

© Pixabay.com

Kamers

De kamers zijn prima om na een dagje in de stad rondstruinen lekker uit te rusten en te ontspannen. Het hotel kent alleen standaardkamers, maar zijn voorzien van alles wat je maar nodig hebt. De kamer is zo’n 20 m² groot en voorzien van een badkamer met toilet, een douche en een wastafel. Op de kamer zelf vind je een flatscreen televisie, een telefoon en mocht je nog lekkere trek hebben, dan staat de minibar voor je klaar. Mochten de temperaturen erg hoog oplopen, dan kun je toch nog heerlijk koel slapen met de airconditioner. In je kamer kun je gratis gebruik maken van wifi. Als gast mag je ook gebruik maken van de wellnessfaciliteiten van het hotel.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *