Reizen.be > Met Plan Bier leer je Sint-Niklaas pas echt kennen
Sint-Niklaas

Met Plan Bier leer je Sint-Niklaas pas echt kennen

Wilt u Oost-Vlaanderen, specifiek de bruisende stad Sint-Niklaas, op een originele manier ontdekken? Doe dan eens mee aan het bruisende Plan Bier. Plan Bier bestaat uit twaalf prachtige fietsroutes en negen inspirerende wandelroutes in Oost-Vlaanderen. De routes komen langs de beste Belgische brouwerijen en langs plezante, gezellige bierkroegen.

Sint-Niklaas
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Korte wandelroute langs de beste biertenten in Sint-Niklaas
Een van de mooiste en meest relaxte wandelroutes van Plan Bier, is de drie kilometer lange kroegentocht in Sint-Niklaas. De wandeltocht leidt de wandelaar langs zeven gezellige stamkroegen met heerlijk speciaalbier uit de regio. De drie kilometer lange route begint aan de Nieuwstraat nummer 3 in Sint-Niklaas. Hier bevindt zich het bruin café ‘t Stamcaféken, een gezellige taverne waar bieren van superieure kwaliteit geschonken worden.

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

En verder gaat het, langs 6 of 7 andere cafés
Hierna gaat de tocht verder. Genietend wandelend door de straten van Sint-Niklaas, waar het gezellig shoppen is, passeert u de pittoreske tavernes De Casino, Het Elfde Genot, Kasteel Walburg en Het Hemelrijk. En later kunt u ook nog en pilsje meepakken in de cafés Den Antus en de Graanmaat. Stuk voor stuk cafés waar heerlijk Belgisch speciaalbier uit de regio getapt wordt. Sla in elk geval geen van deze cafés over, want wie wil nu het risico lopen om de lekkerste bieren die België heeft voortgebracht, te missen? Overigens is het aan te raden om tijdens de route, net voorbij het station, even ‘stiekem’ een afslag te nemen. Loop hier de Driekoningenstraat in. Hier kunt u het King George Café bezoeken, dat kort geleden de tweede plaats won in een internationale wedstrijd waarbij het fraaist ingerichte café ter wereld werd gezocht. King George Café is volledig biologisch en duurzaam ingericht. Zorg wel dat u dit café tijdens weekdagen bezoekt, want in het weekend is deze prestigieuze taverne helaas gesloten.

Biergids
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Snuif ook cultuur, natuur en de lokale historie op
Gedurende uw tocht tijdens het Plan Bier door Sint-Niklaas, passeert u ook de nodige cultuur- en natuurpracht, bijvoorbeeld in het Romain De Vidtspark. Dit prachtige historische park is aangelegd in Engelse stijl en heeft talrijke wandelwegen, bloemperken, een muziekkiosk en natuurlijk een mooie vijver. Bezoek zeker ook SteM Zwijgershoek. In dit museum kunt u via allerlei materiële voorwerpen een indrukwekkende reis door de tijd maken, een reis door de geschiedenis van Sint-Niklaas en het Waasland. In het museum SteM Zwijgershoek zijn voor de bezoekers drie verhaallijnen uitgezet aan de hand van de thema’s ‘de mens en materie’, ‘de mens en machine’ en ‘de mens en het lichaam’.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *