Reizen.be > 5 Tips bij slecht weer voor een uitstap in Oost-Vlaanderen
Brouwerij Huyghe Melle

5 Tips bij slecht weer voor een uitstap in Oost-Vlaanderen

Woon je of verblijf je gedurende je vakantie in Oost-Vlaanderen? Dan is er altijd wel iets te beleven. De laatste jaren zijn de zomers geweldig en valt er vrij weinig regen. Het kan natuurlijk ook eens tegenvallen waardoor het de hele dag of zelfs meerdere dagen regent. Gelukkig is er ook dan in Oost-Vlaanderen veel te doen. Hieronder vind je de top vijf van activiteiten bij regen in deze regio.

Brouwerij Huyghe Melle
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Bezoek een brouwerij
Bier is tijdens de vakantie natuurlijk altijd een goed idee. En al helemaal wanneer het regent en je toch niets buiten kunt doen. Leer het bierverhaal van Oost-Vlaanderen kennen en maak kennis met Plan Bier. Er zijn in deze regio ontzettend veel verschillende brouwerijen en vrijwel allemaal staan ze open voor een bezoek. In de meeste gevallen gaat het zelfs over begeleide bezoeken waarbij een gids een rondleiding door de brouwerij verzorgt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-29]

Biënnale van de Schilderkunst
Cultuurliefhebber? Dan is de Leiestreek geweldig om eens een bezoek aan te brengen. Hier vind je drie geweldige musea die regelmatig samen een tentoonstelling organiseren. Het gaat daarbij om het Museum Dhondt-Dhaenens, Museum van Deinze en het Roger Raveelmuseum. De tentoonstelling die ze in 2018 samen organiseren is de Biënnale van de Schilderkunst. Daarbij gaat het vooral om de kunstenaars die geïnspireerd raakten door de Leie, de rivier die zich dwars door het gebied slingert.

Centrum Ronde van Vlaanderen
De koers neemt een speciale plaats in Vlaanderen in. Bij regen is het natuurlijk niet zo fijn om zelf te gaan fietsen of de bekende heuvels in de Ardennen te bezoeken. Wat voor koersliefhebbers wel leuk is, is een bezoek aan het Centrum Ronde van Vlaanderen. Dit is te vinden in Oudenaarde en je kunt er een bijzondere tentoonstelling over Belgisch meest legendarische koers bezoeken. Ook kun je terug de tijd in dankzij virtual reality waarbij het thema ‘koersen in de Groote oorlog’ is. Het wordt ongetwijfeld de zwaarste rit van je leven!

Maldegem
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Kies voor de stoomtrein
Natuurlijk, vandaag de dag verplaatsen we onszelf supersnel met hogesnelheidstreinen en zelfs vliegtuigen. Vroeger ging dat er heel anders aan toe. Het is dan ook leuk om jezelf daar eens in te verdiepen. Op een regenachtige dag is een bezoek aan het Stoomcentrum van Maldegem daarom een ontzettend leuk idee. Je bent daar al snel een halve dag bezig. Je kunt bijvoorbeeld oude rijtuigen bekijken en in stoomlocomotieven plaats nemen. Het is zelfs mogelijk om een ritje te maken in een echte stoomtrein. Deze rit gaat dwars door het Meetjesland en is ongeveer 10 kilometer lang. Absoluut een aanrader om een donkere dag op te fleuren!

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

Ga eens naar een kasteel
Kastelen, je kunt ze eigenlijk onmogelijk missen wanneer je in Oost-Vlaanderen bent. Er zijn namelijk ontzettend veel van deze historische gebouwen te vinden. De meeste kastelen zijn geopend en vaak kun je er zelfs en bijzondere rondleiding krijgen. Het Kasteel de Marnix is een absolute aanrader. Niet alleen vanwege het kasteel zelf, maar ook omdat het een grote verzameling aan historische schilderijen en andere kunst tentoonstelt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bijzonder meubilair dat stamt uit de 18e eeuw, Chinees porselein en zelfs gravures van Peter Breughel de Oude. Als klap op de vuurpijl worden er in dit kasteel maar liefst 40 bijzondere koetsen tentoongesteld. Je kunt er zonder afspraak op bepaalde dagen van het jaar terecht. Kijk hiervoor altijd eerst naar de website van het kasteel.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *