Reizen.be > Leuke weetjes over Zuid-Tirol
Nachtrodelen in Zuid-Tirol

Leuke weetjes over Zuid-Tirol

Ben je bezig met het plannen van een trip naar het zuidelijke deel van de Alpen? Voor zover je het nog niet wist, Zuid-Tirol is misschien wel het best bewaarde geheim van Italië. Geheimen die we zullen onthullen met deze leuke weetjes over de streek.

Nachtrodelen in Zuid-Tirol
© Rodehaan.it

In Zuid-Tirol is avontuur op maat gemaakt

Heel wat reizigers vrezen dat Zuid-Tirol enkel voor diegenen is voor wie de fysieke inspanningen in de Dolomieten of de hoge bergtoppen van de Alpen nog haalbaar zijn, maar niets is minder waar. Door de prachtige uitzichten is Zuid-Tirol een bestemming die bij iedereen past. Of je nu al wat ouder bent of je conditie niet meer helemaal is wat het geweest is. Met meer dan tienduizend kilometer aan wandelpaden is er sowieso iets dat bij je past.

[do_widget id=enhancedtextwidget-31]

Ook in de winter is Zuid-Tirol de moeite waard

Helemaal anders dan tijdens de zomer, maar zeker niet minder indrukwekkend. Uiteraard komen wintersporters hier dan aan hun trekken, maar ook wie niet over ski- of snowboardcapaciteiten beschikt kan hier een actieve wintervakantie doorbrengen. Zo kan je bijvoorbeeld met de Rode Haan prachtige sneeuwschoenwandeltochten maken. 

Proef zeker ook de lokale wijnen

Meer nog dan voor zijn vele wandelmogelijkheden is Zuid-Tirol gekend als het land van de wijnen. Hier zijn ze er echt in geslaagd om van het maken van wijn een kunst te maken. Wijngaarden zijn te vinden op de bergflanken van de alpiene pieken en het resultaat ervan is meer dan een keer bekroond. Pinot Grigio en Sauvignon Blanc zijn de klassiekers van deze streek, maar je zal zeker ook niet missen met een minder bekende wijn zoals de Lagrein, Vernatsch of Gewurztraminer. 

Boerenontbijt in Zuid-Tirol
© Rodehaan.it

De unieke keuken is goddelijk

Bij ons is de filosofie van ‘van boerderij tot op het bord’ eerder een beweging, terwijl het in Zuid-Tirol echt een manier van leven is. De vele boerderijen die je in de streek zal aantreffen zorgen ervoor dat de Tiroolse keuken erg geïnspireerd is door streekproducten. Niet zelden zal een inwoner van de regio je zelfs kunnen vertellen van welke boerderij een bepaald ingrediënt komt.

Het grootste verenigde appelteeltgebied van Europa

Wist je dat Zuid-Tirol ook het grootste verenigde appelteeltgebied is in Europa? Al sinds de 16de eeuw worden hier appels gekweekt. Momenteel telt de streek meer dan 7.000 appelboeren. Gedurende de dag is er veel zon en weinig regen in de gebieden waar de appel groeit. ‘s Nachts waait er een frisse bries. Dit klimaat is perfect voor de appelteelt. Met 18 variëteiten heeft iedere appelliefhebber wel iets om zijn tanden in te zetten. Als je wil, kun je daar in de accommodaties van Rode Haan volop van genieten. Meer dan 500 boerderijen in het aanbod verbouwen dit heerlijk blozende product.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *