Reizen.be > De mooiste winterwandelingen voor 2018

De mooiste winterwandelingen voor 2018

Houd je van wandelen en vind je dat vooral in de winter erg leuk en mooi? Dan ben je bij Zuiderhuis precies aan het juiste adres. Bij deze reisorganisatie kun je namelijk verschillende wandelvakanties in de winter boeken. Daarbij lopen de bestemmingen behoorlijk uiteen. Ontdek bijvoorbeeld al wandelend het unieke binnenland van Gran Canaria of maak een bijzondere wandeltocht door de Dolomieten. Hieronder worden enkele bijzondere wandelreis op een rijtje gezet, welke je uiteindelijk gaat boeken is natuurlijk aan jou!

© Zuiderhuis.be

De Spaanse Pyreneeën
Een prachtig gebied om in de winter te wandelen. Zuiderhuis organiseert een reis van acht dagen waarbij je prachtige tochten langs en op deze bergen maakt. De uitvalbasis is de vallei van Aran, waarin verschillende bijzondere en authentieke dorpjes liggen. De vallei wordt omringd door tal van bergen die meer dan 3000 meter hoog zijn. Je maakt de meest bijzondere tochten via de mooiste dalen en de meest indrukwekkende bergtoppen waaronder die van de Maladeta en de Forcanada. Je overnacht in een hut in de bergen vlakbij de bossen van Poréra. Tot slot wordt er een tocht georganiseerd waarmee je de berg op gaat waar je de hele week al vol ontzag naar gekeken hebt. De tocht naar de Montcorbison is zonder twijfel de meest bijzondere van deze wandelvakantie.

[do_widget id=enhancedtextwidget-25]

Lanzarote
Wandel je in de winter liever met wat hogere temperaturen? Dan is de Zuiderhuis reis naar Lanzarote een optie. Hier schijnt de zon en er zijn prachtige stranden. Het eiland staat echter vooral bekend vanwege het zeer bijzondere vulkaanlandschap en daar kun je uiteraard prachtig doorheen wandelen. Wandel dwars door de roetzwarte lavavelden en bezoek de vulkaanbergen. Verder ga je tijdens deze wandelreis met de watertaxi naar het bijzondere eiland La Graciosa waar ook een prachtige wandeltocht gemaakt wordt. Overigens kan de vulkaan Calera Blanca natuurlijk niet genegeerd worden en daarom wordt de vakantie afgesloten met een zeer bijzondere wandeling dwars over de kraterwand heen.

© Zuiderhuis.be

Gran Canaria
Gran Canaria is veel meer dan alleen een vakantiebestemming met zon, zee en strand. Tijdens een vakantie van acht dagen leer je het bijzondere binnenland van Gran Canaria kennen. Je wandelt onder andere langs Loz Azulejos: een bijzonder en mooi gekleurde berg. Natuurlijk bezoek je ook het hoogste punt van het eiland, de Pico de las Nieves. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Gran Canaria. Je trekt verder door het bijzondere landschap. Een bezoek aan het grotdorp Cuevas Bermeja behoort tot één van de meest bijzondere excursies tijdens deze vakantie. De oorspronkelijke bewoners van het eiland woonden hier vroeger en vandaag de dag zijn er nog steeds mensen die hier in de natuurlijke grotten wonen.

Dolomieten
Als je van sneeuwlandschappen houd, is deze achtdaagse reis naar de Dolomieten absoluut een aanrader om te boeken. Je maakt de meest indrukwekkende en mooie tochten door dit imposante gebergte. De tochten voeren dwars door natuurparken als Fanes-Sennes-Prags en Sextner Dolomieten. Daarbij houd je vrijwel continu zicht op het beroemde symbool van het gebergte: de Drei Zinnen. Verder beklim je met sneeuwschoenen de Strudelkopf berg en kom je uiteraard langs beroemde bergen als de Zwölfer Kofel en de Elfer Kofel.

 

[do_widget id=enhancedtextwidget-25]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *