Reizen.be > Avontuur in het land van de yoga

Avontuur in het land van de yoga

Soms heb je gewoon de behoefte om even helemaal terug naar de basics te gaan. Dat kan met de 16-daagse rondhuis die Zuiderhuis organiseert door Thailand. Je ontdekt de meest bijzondere plaatsen van dit land en reist dwars door de jungle. Uiteraard allemaal onder begeleiding van een vaardige en Nederlands sprekende reisleidster, die alles over het gebied weet omdat ze er al ruim tien jaar woont. Een prachtige reis waarbij cultuur, natuur en actie met elkaar gecombineerd worden. Vier de feestdagen zoals je ze nog nooit gevierd hebt met een kerstdiner aan het zwembad en nieuwjaar midden in de jungle. Wacht overigens vooral niet te lang met boeken aangezien deze reis ongekend populair is.

© Pixabay.com

Start van de reis
De reis begint met het vieren van kerst in een prachtig hotel met zwembad en een ruime tuin. Daarna start het avontuur van deze Zuiderhuis reis en trek je de jungle in. Daarbij worden verschillende tempels bezocht. Natuurlijk kom je ook door verschillende steden tijdens je reis waaronder Chiang Mai waar op zondag een bijzondere lokale markt wordt gehouden. Langzaam maar zeker laat de groep de bewoonde wereld achter zich en trek je de jungle in. Daarbij kom je langs dorpjes waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben en overnacht je onder andere midden op het water, op een drijvende hut.

[do_widget id=enhancedtextwidget-24]

Nature Resort
Natuurlijk past Zuiderhuis tijdens deze reis alles aan de cultuur van het land aan. Zo wordt de dag regelmatig begonnen met een yoga sessie. En waar kan dat nu beter dan midden in een prachtige natuurlijke omgeving waar je geestelijk helemaal tot rust komt? Als je besluit deze reis te boeken, moet je overigens wel over een redelijke conditie beschikken aangezien er behoorlijk wat gelopen wordt. Je maakt bijvoorbeeld een prachtige trektocht dwars door een bijzonder berglandschap en je wandelt naar het hippiedorp Pai. Vanaf daar raft je in twee dagen tijd via de prachtige Pai-rivier richting de grens met Birma. Hier vier je oud en nieuw midden in de jungle in een prachtige Nature Resort.

© Zuiderhuis.be

Chiang Mai
Hoe kun je het nieuwe jaar beter beginnen dan met bezichtigen van de bijzondere tempels van Mae Hong Son? Vervolgens ga je met de hele groep op avontuur en ontmoet je de lokale mahout. Deze olifantenhoeders zullen je gastvrij ontvangen en alles vertellen over hun leven en werk. Natuurlijk mag je de olifanten zelf ook ontmoeten. Dat is wellicht zelfs één van de hoogtepunten van de reis. Na dit alles keer je met de hele groep weer terug naar Chiang Mai en is het tijd om even te ontspannen. Geniet van de uitgebreide Thaise keuken. Het eten in Thailand is namelijk niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens erg divers. Leer van de chefkok hoe je met de simpelste dingen uit de natuur de meest heerlijke gerechte kunt bereiden. De reis wordt afgesloten door Chian Mai beter te leren kennen. Zo wordt er een stadswandeling gemaakt en leer je alles over de cultuur en de tradities van deze stad.

[do_widget id=enhancedtextwidget-24]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *