Reizen.be > De meest voorkomende culturele misverstanden

De meest voorkomende culturele misverstanden

Wanneer je gaat reizen, kom je vanzelfsprekend in aanraking met andere culturen. Dat is natuurlijk heel mooi en indrukwekkend, maar je er kunnen ook behoorlijk veel misverstanden ontstaan. Andere gewoonten moet je natuurlijk respecteren maar als je niet op de hoogte bent, wordt dat erg lastig. Daarom is het verstandig om je te verdiepen in de cultuur van een land voordat je gaat boeken. Op die wijze voorkom je misverstanden. Maar wat zijn nu de meest voorkomende misverstanden? Hieronder worden er zeven gegeven.

© Pixabay.com

Schoenen uit!
Schoenen zijn in veel culturen onheilig. Daarom word je geacht om tijdens reizen in bijvoorbeeld Azië je schoenen uit te doen als je een tempel of andere religieuze plaats betreedt. In sommige landen dien je je schoenen ook uit te doen als je bij een gast naar binnen gaat. Zorg daarom dat je altijd schone sokken draagt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Non-verbale communicatie
Iedereen maakt tijdens het reizen gebruik van non-verbale communicatie. In plaats van woorden, maak je gebruik van je gebaren. Dat is echter niet altijd slim. In vrijwel alle gebieden van de wereld betekent een duim omhoog bijvoorbeeld ‘oke’, maar in Iran is dit juist een erg beledigend gebaar.

Proosten
Proosten is in veel culturen een ontzettend belangrijk onderdeel van de maaltijd of van een ontmoeting. De gebruiken zijn echter heel divers. In sommige landen is het een vereiste om de ander aan te kijken tijdens het proosten, terwijl je dat in andere landen juist weer niet moet doen. In Rusland is het bijvoorbeeld weer de bedoeling dat je de vodka in één teug leegdrinkt na de toast en er zijn zelfs landen waar het niet is toegestaan om te praten voordat iedereen na het proosten zijn of haar glas leeg heeft. Ook hier geldt; verdiep je voor of na het boeken van je vakantie goed in de gebruiken en gewoonten die in het land van bestemming gelden.

© Flickr.com

Bloemen
Bloemen zijn voor veel mensen een prachtig geschenk waarmee je veel indruk maakt. Dat is echter lang niet altijd zo. In sommige landen worden bloemen alleen gegeven als er iemand dood is en je begrijpt dat er op die manier een heel vervelend misverstand kan ontstaan. Bepaalde bloemen suggereren ook romantische interesse en ook daardoor begrijpt men je wellicht verkeerd.

Gebruik van eetstokjes
Nog zoiets waar je jezelf in moet verdiepen als je een reis naar Azië gaat boeken: het gebruik van je eetstokjes. Het is bijvoorbeeld erg onbeleefd om met je stokje naar iemand te wijzen terwijl je aan het eten bent en je mag je stokjes ook zeker niet in een flesje of glas zetten.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Namen in andere volgorde
Wist je dat in China de namen in een andere volgorde worden geschreven? Eerst komt de achternaam en dan pas de voornaam. Uit beleefdheid draaien voor jou als toerist of bezoeker draaien ze hun namen echter ook wel eens vooraf al om. Je begrijpt dat dit eigenlijk alleen maar tot meer verwarring kan leiden.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *