Reizen.be > 8 redenen voor een skivakantie in Oostenrijk

8 redenen voor een skivakantie in Oostenrijk

Er zijn talloze landen waar je op wintersportvakantie kunt. Ieder land heeft zo zijn eigen charme en kwaliteiten waardoor de meeste wintersporters een eigen favoriete vakantieland hebben. Oostenrijk hoort bij een van de populairste bestemmingen voor een skivakantie. Wil je weten waarom dat zo is? Hier vind je 8 reden om te kiezen voor een wintersportvakantie in Oostenrijk.

© Pixabay.com

1. Voor beginners en gevorderden
Wanneer je met een hele groep op wintersportvakantie gaat, kan het zo zijn dat er een aantal beginners en gevorderden meegaan. Een vakantie in de sneeuw moet voor iedereen leuk zijn. Oostenrijk heeft gevarieerde bergen en pistes waardoor er altijd gebieden te vinden zijn die geschikt zijn voor iedereen in je skigroep.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Voordelige prijs
Een aantal skibestemmingen kunnen ontzettend prijzig zijn, zoals de verschillende skiresorts in Scandinavië. Oostenrijk hoort daarentegen bij een van de voordeligste landen voor een skivakantie. De prijzen van skipassen zijn relatief voordelig waardoor je nog genoeg geld over hebt om te genieten van de gezellige après-ski tijdens je vakantie.

3. Après-ski
Over après-ski gesproken: je vindt nergens zulke gezellige feesten als de après-ski die in Oostenrijk wordt georganiseerd. Je kunt hier al rond vier uur terecht zodat je de hele avond nog gezellig kunt blijven feesten. Er gaat niets boven het drinken van een lekker biertje nadat je de hele dag de piste onveilig hebt gemaakt!

4. Kindvriendelijk
Ben je van plan om met het hele gezin op wintersportvakantie te gaan? Dan is het belangrijk om te kijken naar landen waar ook aandacht is voor skiënde kinderen. De meeste skiresorts in Oostenrijk zijn helemaal ingericht op jonge gezinnen. Er zijn skiklasjes aanwezig, kinderopvang en leuke activiteiten die de kinderen kunnen ondernemen tijdens de vakantie.

© Pixabay.com

5. Knusse dorpjes
Een wintersportvakantie hoeft niet alleen maar te draaien om de tijd die je op de piste doorbrengt. In Oostenrijk kan je een rustdag nemen in een van de sfeervolle dorpjes die rondom de bergen te vinden zijn. Deze knusse sfeer vind je nergens anders!

6. Goede voorzieningen
Een modern skiresort maakt je wintersportvakantie een stuk aangenamer. Snelle skiliften, veilige pistes en comfortabele rustplekken zijn belangrijk om het skiën zo leuk mogelijk te maken. De resorts in Oostenrijk hebben vrijwel allemaal goede voorzieningen voor een comfortabele skivakantie in de bergen.

7. Lekker eten
Na een actieve dag wil je natuurlijk bijkomen met een lekkere maaltijd. De Oostenrijkers weten wat comfort food is, want het eten in dit land is heerlijk. Smakelijk vlees, lekkere taarten en natuurlijk een glas bier of wijn om het af te maken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

8. Gastvrijheid
Tijdens een vakantie moet je je welkom voelen. In Oostenrijk is dat helemaal geen probleem, want de lokale bevolking is altijd vriendelijk. Samen met de Oostenrijkers kan je op zijn tijd een lekker biertje drinken of feesten in de après-ski. Ook in de kleine dorpjes zijn de inwoners altijd vriendelijk tegen nieuwsgierige nieuwkomers.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *