Reizen.be > Bijzondere couleur locale in Ecuador

Bijzondere couleur locale in Ecuador

Zuid-Amerika heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. Naast Brazilië, Colombia en Peru begint ook Ecuador steeds populairder te worden als vakantieland. Er is namelijk ongelooflijk veel te zien op het gebied van natuur, cultuur en historie. Denk maar eens aan de Galapagos-eilanden of de Amazone die beiden op zichzelf al reden genoeg zijn om een vakantie te boeken naar Ecuador. Dat is dan ook de reden dat Zuiderhuis twee verschillende reizen organiseert naar dit bijzondere land.

© Pexels.com

Gezinsreis van 15 dagen
Ooit met je gezin naar Zuid-Amerika willen gaan? Dan is de actieve gezinsreis van 15 dagen die je via Zuiderhuis kunt boeken een hele goede optie. In ruim twee weken tijd leer je het allerbeste van het eiland kennen. Zo bezoek je de watervallen van Peguche en voert de reis langs de stad Otavalo waar nog vooral inheemse bevolking woont. Er wordt hier ook dagelijks een hele bijzondere markt georganiseerd die intussen wereldberoemd is geworden. Maak bijvoorbeeld kennis met het weversambacht van de Indianen die inmiddels al eeuwen oud is. Natuurlijk wordt tijdens deze reis ook de Amazone bezocht. Deze bijzondere wildernis kun je op verschillende manieren doorkruisen en de keuze is aan jezelf. Ga lopend of te paard of kies voor het avontuur en ga al raftend dwars door de Amazone heen. Overigens is het tijdens deze reis niet alleen maar bezienswaardigheden bezoeken. Er blijft genoeg tijd over om te ontspannen op de prachtige tropische stranden van La Tortuguita en Los Frailes. Verder wordt er nog een bezoek gebracht aan één van de Galapagos-eilanden, namelijk Isla de la Plata.

[do_widget id=enhancedtextwidget-22]

18-daagse rondreis door Ecuador
Degene die Ecuador nóg beter willen leren kennen, kunnen via Zuiderhuis een 18-daagse reis boeken waarbij vooral de Andes centraal staat. Zo wordt een bezoek gebracht aan het kratermeer van Cuicocha en dwaal je maar liefst drie dagen rond in het indrukwekkende Cuyabeno natuurreservaat. Hier is een enorme diversiteit aan fauna en flora te vinden en het is er vooral heel erg rustig, ver weg van alle toeristische en stadse drukte. Natuurlijk ontbreekt ook tijdens deze reis de Amazone niet, al trek je snel weer verder richting het volgende natuurwonder: de enorm hoge Chimborazo waar je ook de eeuwige sneeuw kunt ontdekken. Verder dompel je jezelf onder in de authentieke cultuur van het land door onder begeleiding van een lokale gids verschillende indianendorpen te bezoeken die leven alsof de tijd al honderden jaren stil staat. Maak kennis met deze gastvrije mensen en leer van hun gewoonten en tradities. Natuurlijk staat ook de stad Cuenca op het programma. Daarna trek je echter al weer snel de natuur in, want in de nationale parken Machalilla en Cajas is ook ontzettend veel te zien. De laatste drie dagen is er tijd voor wat ontspanning als je in een luxe bungalow aan zee verblijft.

[do_widget id=enhancedtextwidget-22]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *