Reizen.be > Laat je inspireren voor een fantastische reis of vakantie!

Laat je inspireren voor een fantastische reis of vakantie!

Niet alleen boeken, tv-programma’s en tijdschriften brengen je op fantastische vakantie-ideeën, maar ook films! Tal van films die zich in het buitenland afspelen vormen een enorme bron van inspiratie voor vakantiegangers en wereldreizigers. Je ontdekt bijvoorbeeld een fantastische accommodatie, je aanschouwt de shots van een waanzinnig mooie natuur of je wordt verliefd op de mooiste plekjes in Europa. De acteurs, muziek en sterke verhaallijn van een film zorgen ervoor dat je helemaal enthousiast wordt van de desbetreffende bestemming. Op deze pagina vind je vijftal films die je inspireren om op reis of op vakantie te gaan.

© Pexels.com

1. Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain
In deze film word je meegenomen in het verhaal van de jonge, Franse Amélie, die een heel interessant leven heeft in Parijs. Althans, haar leven is vrij normaal, tot ze verliefd wordt op een charmante, mysterieuze fransman. Ze volgt het spoor van de man die haar zo intrigeert en doorkruist daarbij heel Parijs. De film zit boordevol magnifieke shots van Parijs en aspecten van de Franse cultuur. Na het zien van de film heb je meteen zin om naar Parijs te gaan en alle filmlocaties in het echt te zien. Ga naar de Notre Dame, het Café des Deux Moulins en Maison Collignon en treed in de voetsporen van Amélie.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. In Bruges
Ben je fan van donkere humor? Dan valt deze film sowieso bij jou in de smaak. Colin Farrel en Brendan Gleeson spelen in deze film huurmoordenaars die in Brugge belanden. Ze moeten daar onderduiken voor hun misdaden. De film mag dan wel wat gewelddadig zijn, Brugge zelf is een heel prettige plek voor toeristen. Je kunt er heerlijk eten, varen door kleine grachtjes en genieten van een prachtig, schattig straatbeeld en luxueuze accommodaties. Alle plekken uit de film zul je herkennen wanneer je de stad bezoekt.

3. Everest
Wie een echte diehard bergbeklimmer is, móet deze film zien. Het zal je de inspiratie geven om je grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groepje bergbeklimmers dat in 1996 de Mount Everest beklom. De film geeft een realistisch beeld van de klim met alle hoogte- en vooral dieptepunten die klimmers tegen zullen komen.

4. The Beach

© commons.wikimedia.org


Leonardo DiCaprio kruipt in de de huid van Richard: een toerist die zijn zinnen gezet heeft op Thailand en daar een bijzondere tijd heeft. De meeste opnames vonden plaats op Koh Phi Phi Lee, een wonderschoon stukje van Thailand waar het water azuurblauw is en de stranden volledig wit. Je kunt niet wachten om zelf ook naar zo’n mooi strand af te reizen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. The Darjeeling Limited
Drie broers gaan op reis door India, met de trein. Tijdens deze komische dramafilm trekt het trio door de woestijn van Rajasthan. Als kijker word je onder andere getrakteerd op shots van de steden Osian, Udaipur en Jodhpur. Onbekende plekken, maar zeker de moeite waard voor een reiziger op avontuur.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *