Reizen.be > Ontspannen op autovakantie naar Italië

Ontspannen op autovakantie naar Italië

Je gaat vakantie vieren in Italië en rijdt zelf met de auto naar en door ‘de laars’. Ontzettend leuk, want een autovakantie werkt het vakantiegevoel zonder meer in de hand. Een aantal dingen zullen anders gaan in Italië dan de regels die je thuis gewend bent. Van belang is het dus om deze helder te hebben van tevoren. Immers, goed voorbereid zijn is het halve werk. Door jezelf goed voor te bereiden en alle regels in acht te nemen, ga je ontspannen je accommodatie tegemoet!

©cdn.wallpapersafari.com

Checklist
In Italië is het verplicht om een gevarendriehoek en veiligheidsvesten bij je in de auto te hebben. Zorg hier tijdig voor. In de drukte van het ‘vakantiepakken’ loop je de kans hier later niet meer bij stil te staan. Ook is het handig om van tevoren alvast het vignet te regelen, zo heb je hier geen omkijken meer naar en kan je onbezorgd vertrekken na het pakken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Tolhuisjes
Zoals je zelf weet, betaal je wanneer je met de auto richting buitenland vertrekt, regelmatig tol. Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het handig te weten welk tolhuisje je het beste tegemoet kunt rijden. Als je het liefst contant wil betalen, kies je voor ’t tolhuisje met het bord met munt- en bankbiljetten. Liever betalen per creditcard? Rijd dan naar het bord waar CARTE op staat. Ook bestaat de mogelijkheid om een TELEPASS aan te schaffen, je kunt dan gewoon doorrijden bij het bord TELEPASS en hebt er verder geen omkijken naar. Het verschuldigde bedrag wordt namelijk later verrekend.

Autovrije-zones
Op een aantal plaatsen Italië zijn autovrije-zones ingesteld. Als je hier wel met de auto rijdt, kun je een boete riskeren. Goed om te weten dan, aan welke borden je extra aandacht moet besteden. Je kunt deze ‘autovrije-zone borden’ gemakkelijk herkennen: het zijn witte borden met een rode cirkel. Per bord en gemeente kunnen de regels verschillen. De onderborden kunnen je meer informatie verschaffen over uitzondering van bepaalde dagen en verschillende voertuigen, op deze regel.

©7-themes.com

Boetes
Helaas is het niet meer zo, dat als je in het buitenland een boete krijgt, deze nooit over de grens zal geraken. Je kunt er donder op zeggen dat je deze later keurig in jouw brievenbus zult vinden. Niet de verkeersregels aan je laars lappen dus, maar houd je aan de snelheid. Ga niet telefoneren in de auto en let op met parkeren.

Trajectcontroles
Over het algemeen mag er op de Italiaanse snelwegen 130km/u gereden worden. Ook hier worden trajectcontroles uitgevoerd, je kunt ze tijdig herkennen aan witte borden met daarop: Autovelox of de groene borden met: Controllo Elettronica della Velocità.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Winterbanden
Tevens belangrijk om te vermelden: in Italië is het verboden om in de zomer winterbanden om je auto te hebben. Klinkt je misschien logisch in de oren, maar als dit wel hebt riskeer je een forse boete die wel kan oplopen tot 1600 euro en dat zou toch écht zonde van het geld zijn.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *