Reizen.be > Klein, maar beeldschoon Malta
Valetta Malta

Klein, maar beeldschoon Malta

Merħba f’Malta, oftewel welkom in Malta! Heeft u alle landen op het vaste land van het Europese continent reeds bezocht of houdt u niet zoveel van de eerder terughoudende bevolking in grote steden? Laat u dan verrassen door het kleine, maar zeer gezellige en gastvrije eilandje in de Middellandse Zee, Malta.

Valetta Malta
© Pixabay.com

Ligging en klimaat

Het eiland bevindt zich in de Middellandse Zee. Het ligt ten zuiden van het Italiaanse Sicilië en ten noorden van de Afrikaanse Noordkust. De afstand in vogelvlucht tussen Brussel en het eiland bedraagt zo’n 1845 kilometer. De vlucht van Brussel naar de nationale luchthaven van het eiland is relatief kort en duurt minder dan 3 uur. Air Malta biedt dagelijks een directe vlucht aan vanuit Brussel, en op sommige dagen zelfs tot 2 keer per dag. Door zijn ligging, kan u er genieten van het zalige Mediterraanse klimaat. In de zomermaanden kan het kwik al gauw oplopen tot boven 30 graden Celsius. Ook in de winter is het er ideaal vertoeven dankzij de zachte temperaturen. Het kwik zakt er vrijwel nooit onder het vriespunt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-30]

Bezienswaardigheden

Met zijn rijke geschiedenis, heeft het eiland op cultureel vlak heel wat te bieden. Er zijn verscheidene toeristische trekpleisters die zeker de moeite waard zijn om tijdens uw verblijf te bezichtigen.

Een van de populairste toeristische attracties is de ‘Blauwe Grot’, alias ‘Blue Grotto’, gelegen in het dorpje Zurrieq, aan de zuidkant van Malta. De trekpleister bestaat uit een aantal natuurlijke grotten op zeeniveau. Het bijzondere aan deze grotten is dat, door het unieke samenspel van het zonlicht en de ligging, het zeewater verschillende tinten blauw aanneemt.

Daarnaast is een bezoek aan de oude hoofdstad Mdina een aanrader. Het stadje situeert zich in het centrum van het eiland en telt slechts 400 inwoners. De voormalige hoofdstad heeft een rijke geschiedenis. Mdina kenmerkt zich door haar vele middeleeuwse gebouwen en prachtige panden in barokstijl. Bovendien is het stadje volledig ommuurd. Aangezien het op een plateau gelegen is, kan u ook genieten van het betoverende uitzicht.

Malta
© Wikipedia.org

Het ‘Hal Saflieni Hypogeum’ is nog zo’n bezienswaardigheid die u zeker gezien moet hebben. Het is een ondergronds complex dat ooit gebruikt werd als begraafplaats en tempel. Het dateert van de periode tussen 4000 en 2500 voor Christus. De trekpleister siert sinds 1980 de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook de huidige hoofdstad van het eiland, Valletta, is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is dus zeker een bezoekje waardig. De stad is dit jaar tevens uitgeroepen tot de Culturele hoofdstad van Europa. U kan in Valletta enkele bekende bouwwerken gaan bezichtigen, zoals de Sint-Janscokathedraal of het Fort Sint-Elmo. Daarnaast kan u er lekker gaan dineren in één van de vele gezellige restaurants.

[do_widget id=enhancedtextwidget-30]

Uiteraard kan u er ook voor opteren om via ons een huurwagen te reserveren of zelf naar een bureau te stappen dat huurwagens ter beschikking stelt. Zo kan u zelf op uw eigen tempo het hele eiland verkennen. De minimumleeftijd om een wagen te huren bedraagt 25 jaar. Soms is het mogelijk om een wagen te huren indien u tussen de 21 en 25 jaar bent, maar dan wordt er wel een toeslag aangerekend.

Bestel nu uw vliegvakantie naar dit prachtige eiland!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *