Reizen.be > Hoera, het regent! 5 uitstapjes in Vlaanderen bij regenweer
Brouwerij

Hoera, het regent! 5 uitstapjes in Vlaanderen bij regenweer

Toerist in eigen land. Het is een concept dat de laatste jaren weer fel op aan het komen is met termen als staycation die te pas en te onpas gebruikt worden. De moderne mens kent zijn wereld, maar nog veel te vaak de eigen achtertuin niet. Jammer is dat, gezien ook het eigen land heel wat te bieden heeft. Maar wat als de regengoden er anders over beslissen? Dan zijn er nog altijd meer dan voldoende leuke uitstapjes in Vlaanderen terug te vinden!

Brouwerij
© Pixabay.com

Bezoek eens een brouwerij

Vlaanderen is het land van het bier en dat is een reputatie die we meer dan verdiend hebben. Tot op vandaag de dag vind je nergens een grotere concentratie aan soorten gerstenat dan in ons kleine landje. Waarom je dan ook eens niet verdiepen in het hele proces dat ons deze heerlijke drank brengt? Heel wat brouwerijen stellen graag hun deuren open voor een begeleid bezoekje en bovendien krijg je er altijd gratis een proevertje bij. Ideaal toch?

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Het Fort van Breendonk

Er zijn in Vlaanderen tal van kastelen en forten die je kunt bezoeken bij slecht weer om een leuke dag te beleven. Maar de kans is klein dat er ook maar eentje dezelfde indruk na zal laten als het Fort van Breendonk met zijn lugubere geschiedenis. Dit bouwwerk deed tijdens de Tweede Wereldoorlog immers dienst als concentratiekamp en mag zich zelfs één van de best bewaarde ter wereld noemen. Een bezoekje aan Auschwitz voor een beklemmende ervaring van het leven in die tijd is helemaal niet nodig. Het Fort van Breendonk biedt dat ook.

Het Atomium

Het Atomium is sinds zijn opening op de Expo ’58 zowat het symbool van België of toch op zijn minst Brussel geworden. Iedereen kent het en toch is de kans groot dat je er zelf nog nooit een bezoekje aan hebt gebracht. Dringend tijd om dat toch eens te veranderen. Neem de indrukwekkende glazen lift en trek naar de hoogste bol voor een wonderbaarlijk uitzicht over Brussel. Zeker en vast de moeite waard!

Atomium
© Pxhere.com

Plopsa Indoor Hasselt

Ben je met kinderen onderweg? Dan kan een pretpark natuurlijk niet op de lijst ontbreken en zelfs bij regenweer hebben we in ons Vlaanderen daar een goede oplossing voor. Plopsa Indoor Hasselt is een volledig overdekt themapark dat de magie van Plopsaland naar het grote publiek brengt. Misschien als volwassene niet de uitstap van jouw dromen, maar wedden dat de kleine ukkies het helemaal geweldig vinden?

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Bezoek eens een museum

Vlaanderen is een echte schatkamer van een niet te onderschatten cultuurhistorisch belang. Heel wat belangrijke kunstenaars komen uit onze streek en ontzettend veel belangrijke historische gebeurtenissen vonden in Vlaanderen plaats. Leer dan ook iets bij over onze geschiedenis en ga op museumjacht. Het MAS in Antwerpen, het SMAK in Gent of bijvoorbeeld het Groeningemuseum in Brugge. Er zijn honderden opties en voor elk wat wils. Heb jij jouw keuze al gemaakt?

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *