Reizen.be > Kitzbühel is wandelparadijs bij uitstek
Wandelen in Kitzbuehel

Kitzbühel is wandelparadijs bij uitstek

Zowel in de winter als in de zomer is er in de bergen rondom deze stad veel te beleven. In de winter kun je hier terecht voor wintersport en ‘s zomers zijn er tal van sportieve activiteiten te ondernemen. Met ruim 170 kilometer aan wandelpaden is hier keus in overvloed. Prettig is dat er voor alle niveaus wel geschikte wandelroutes zijn. Zowel mensen die houden van een ontspannen wandeling als klimmers die een uitdaging zoeken, komen hier aan hun trekken. Andere activiteiten die je kunt doen in deze omgeving zijn onder meer golfen, tennissen en zwemmen.

Wandelen in Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

Summer Hiking Season 2019

Als de meeste sneeuw gesmolten is en de lente langzaam ontwaakt, beginnen de voorbereidingen. Voordat het wandelseizoen begint, is alles geregeld. Ook in de zomer van 2019 kun je hier genieten van goed onderhouden paden, diverse themadagen, prachtige bloemenweiden en rustig grazende koeien. Kies je voor een georganiseerde wandeltocht, dan is ook dat zeker mogelijk.

[do_widget id=enhancedtextwidget-33]

Veel berghutten aanwezig

Een groot voordeel van wandelen in het Kitzbühelergebergte zijn de vele berghutten. Is er vroeg of laat een pauze nodig, dan kun je hier zeker terecht. De hutten bevinden zich vaak op plekken met een fantastisch uitzicht. Heerlijk om uit te rusten van een lange wandeling. Tegelijkertijd kun je allerlei Tiroler hapjes uitproberen. In heel wat hutten zijn producten van lokale afkomst verkrijgbaar. Ook overnachten is in veel berghutten mogelijk. Zo kun je eenvoudig kiezen voor een meerdaagse wandeltocht.

Culinair Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

Wandelaars van elk niveau beklimmen de Kitzbüheler Horn

Ga je op vakantie naar dit gebied in de Alpen, dan zou je een bezoek aan de Kitzbüheler Horn kunnen overwegen. Een van de mooiste panorama’s staat je te wachten. De tocht voert je door de beroemde alpiene bloementuin en laat je kennismaken met de bergflora wereldwijd. Meer dan 300 plantensoorten van over de hele wereld zijn in deze tuin samengebracht. Het spreekt voor zich dat de kleurenpracht adembenemend is. Na deze kleurrijke tuin wacht je nog een overdonderend zicht op de Kitzbühel bergen vanaf de Hornköpfl. Voor een verfrissing en een zonnebad kun je terecht in de berghut aan het meer.

Wandelen in Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

Ben je min of meer uitgerust? Goed, want nu komt het volgende hoogtepunt. Het pad brengt je namelijk langs de Lämmerbühelalm, een van de mooiste graslanden rond Gamsstadt. Geniet van de gemoedelijke bergweiden, hier en daar onderbroken door schitterende, purperen bloemen. Na de Lämmerbühelalm onderneem je nog een laatste klim naar de Hochetzkogel, waar je een indrukwekkend 360°-panorama krijgt van de omringende bergen. Tot slot kun je van je inspanningen en indrukken bekomen in het zwembad van de Bichlalm Kneipp.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *