Reizen.be > In juni staat Kitzbühel in het teken van de golfsport
Golf Kitzbuehel

In juni staat Kitzbühel in het teken van de golfsport

Kitzbühel is zonder enige twijfel één van de meest legendarische sportsteden in de Alpen en zelfs ter wereld. Deze pittoreske gemeente verscholen in de bergen van Tirol kan bogen op een lange en trotse ski-traditie. Daarnaast kan je hier terecht voor zo goed als elke mogelijke vorm van alpine wintersport. Dat is echter verre van alles. Zo ligt de regio ook bezaaid met golfbanen en mag de streek zich met recht en reden het golfcentrum van de Alpen noemen.

Golf Kitzbuehel
© Defrancesco

Hoogweek van het golfen

Van 23 juni tot 30 juni 2019 gaat alweer het 17de golffestival door in Kitzbühel. Deze hoogmis van het golf gaat niet toevallig hier door. Reeds in 1955 werd de eerste golfbaan in de streek geopend en vandaag de dag vind je vier golfbanen in de stad zelf en meer dan dertig in de onmiddellijke omgeving. Tijdens het golffestival verzamelt het kruim van het wereldje zich in Kitzbühel om in een idyllische setting zich van hun beste kant te laten zien. Met meer dan 900 deelnemers is deze week vol actie alleszins één van de populairste festivals ter wereld. Alles samen organiseren de vier golfbanen van de stad 12 tornooien met als hoogtepunt de legendarische Streif Attack.

[do_widget id=enhancedtextwidget-33]

De Streif Attack

Als je aan 100 wintersporters vraagt wat de bekendste wedstrijdafdaling ter wereld is, krijg je 101 keer het antwoord: de Hahnenkamm-race. Deze Hahnenkamm-race is reeds sinds 1931 een vaste waarde binnen de wereld van de alpine sport. Hij staat te boek als de moeilijkste afdaling ter wereld en is elk jaar opnieuw goed voor de meest spectaculaire beelden. Een andere naam voor de Hahnenkamm is de Streif en deze Streif is ook de achtergrond van het golfevenement Streif Attack. Een echte must do voor de sterren van de sport en de betere amateur golfer.

Golf in Kitzbuehel
© Kitzbühel Tourismus / Michael Werlberger

Verblijven in stijl

Kitzbühel is een echt centrum van de golfsport in de Alpen. Het spreekt dan ook voor zich dat je ter plekke gespecialiseerde accommodaties terug kunt vinden. Binnen de stad zijn er tal van hotels, zoals bijvoorbeeld de A-Rosa Kitzbühel of het Hotel Tennerhof, die hun focus op de golfsport hebben gelegd. Na een dagje spelen even genoeg van de green? Dan is de mondaine stad een echt walhalla voor de toerist. De typische Oostenrijkse sfeer is hier mooi gemixt met een internationale uitstraling en toprestaurants die geregeld in de prijzen vallen.

Meer dan de Streif Attack

Het staat buiten kijf dat de Streif Attack het meest besproken event is van het golffestival. Het is echter verre van de enige aantrekkelijke optie. Zo heb je bijvoorbeeld ook het gourmet tornooi van golfclub Rasmushof. Tijdens dit tornooi speel je 9 holes op het imposante terrein, maar kan je ondertussen ook genieten van de lokale cuisine. Een schitterend idee dat zeker en vast in de smaak zal vallen. Het mooie aan golfen in Kitzbühel is dan ook de veelzijdigheid van de omgeving. Je kunt hier niet alleen jouw swing oefenen, maar ook lekker ontspannen in één van de vele wellnesscentra of je wagen aan een andere sport tijdens jouw vakantie.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *