Reizen.be > Kindvriendelijke vakanties die de fantasie prikkelen
Gezinsvakantie

Kindvriendelijke vakanties die de fantasie prikkelen

Reizen met je kinderen is iets wat je natuurlijk heel graag doet en het is extra fijn als je ze tijdens de reis het een en ander kunt bijbrengen. Uiteindelijk is reizen heel goed voor de persoonlijke ontwikkeling van je kind. Ideaal is een reis met spannende bestemmingen, die ook nog eens educatief is. Een vakantie waarin alle zintuigen en verbeeldingen maximaal worden geprikkeld. In geen enkel geval leren kinderen beter dan wanneer ze iets met hun eigen ogen zien en ervaren. Pharos Reizen biedt dit soort spannende, inspirerende en uitdagende rondreizen aan voor je gezin, waarvan je zou willen dat je er eerder vanaf had geweten. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze vakanties.

Gezinsvakantie
© Pharos Reizen

Autovakanties

Pharos Reizen biedt geheel verzorgde rondreizen aan waarbij aan alles is gedacht. De vakanties die worden aangeboden, zijn zorgvuldig geselecteerd en geregeld. Zelf hoef je dus geen overnachtingen te boeken of kaartjes voor verschillende activiteiten te kopen. Alles zit in het pakket voor je rondreis inbegrepen. Dat is wel zo handig wanneer je met kinderen op vakantie gaat. Ook is er gedacht aan het milieu. Wanneer je met de auto op pad gaat, wordt er CO2 uitgestoten. In elke prijs van de rondreizen zijn daarom milieucompensaties inbegrepen. Dit zijn kleine bedragen die worden gedoneerd aan duurzame projecten en zo doe je dus automatisch iets terug voor de natuur.

[do_widget id=enhancedtextwidget-32]

Rondreizen met kinderboeken

Harry Potter en Kruistocht in Spijkerbroek. Als je kind veel van boeken lezen en verhalen houdt, is het een aanrader je eens te verdiepen in de rondreizen met het thema kinderboeken. Er worden verschillende vakanties aangeboden die in de wereld van dit soort populaire boeken duiken. Neem bijvoorbeeld de 16-daagse rondreis door Zuid-Engeland ‘Op avontuur met Harry Potter’. Je komt tijdens deze vakantie langs locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld in de boeken en films. Inbegrepen zijn bijvoorbeeld een Harry Potter wandeling door Londen en een bezoek aan de Warner Bros filmstudio’s. Tijdens de reis doe je nog veel meer bijzondere plekken aan die een inspiratie waren voor andere boeken. Die rotspartijen bij Cheddar Gorge bijvoorbeeld, wat een inspiratie vormde voor de boeken van J.R.R. Tolkien. Ook de Gloucester Cathedral, die gebruikt is als decor voor de eerste Harry Potter films, mag niet ontbreken.
Wil je liever op het vasteland blijven, dan kun je kiezen voor een rondreis door Duitsland, Oostenrijk en Italië met thema Kruistocht in Spijkerbroek. De reis begint op dezelfde plek als beschreven in het boek, namelijk Spiers. Via Oostenrijk rijd je naar Zuid-Tirol in Italië en via het Gardameer naar Genua, net als het hoofdpersonage. Onderweg kom je langs burchten, kastelen en bergen, leer je boogschieten in het bos in Italië en kom je helemaal in de sfeer van het boek.

Harry Potter
© Pharosreizen.be

Rondreizen in een notendop

Een andere optie zijn de Notendop rondreizen. Hierbij leert je kind alles over de hoogtepunten van een land. Neem bijvoorbeeld de 17-daagse rondreis ‘Frankrijk in een notendop’. Dit staat garant voor een vakantie met veel variatie, zowel in de verblijfplaatsen als in de gebieden die je bezoekt. Je gaat van camping tot mooi berghotel en van de Alpen naar de zee. Je kunt de vele kastelen ontdekken, genieten van de Franse keuken en het Parc Astérix bezoeken. Leuk en uitgebreid aanbod voor familiereizen dus, waarbij de nieuwsgierigheid van je kind bovenaan staat. 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *