Reizen.be > Al fietsend doorheen Europa is de nieuwe trend
Fietsvakantie

Al fietsend doorheen Europa is de nieuwe trend

Steeds meer mensen kiezen voor een leuke vakantie met de fiets! Het is dan ook de beste manier om de mooiste plekjes in Europa te verkennen, vooral als je het heerlijk vindt om sportief bezig te zijn en een hoge ondernemingsdrift hebt die je graag wilt loslaten tijdens een welverdiende vakantie. Maar als je nog nooit eerder een fietsvakantie hebt gedaan, is het misschien moeilijker om te beslissen of dit wel de juiste vakantie voor je is. Vandaag zijn we hier om je te vertellen dat je je nergens zorgen over hoeft te maken! Pharos Reizen biedt heel wat bestemmingen aan en regelt netjes jouw verblijf en het vervoer van je bagage. Het enige wat jij moet doen, is misschien voor je vertrek wat tijd spenderen in de gym en verder genieten van je tijd op de fiets en de rustgevende natuur.

Fietsvakantie
© Pharos Reizen

Eindeloze diversiteit

Fietsen langs schilderachtige kustpaden, door wijngaarden en langs olijfgaarden en sinaasappelbomen of prachtige steden en landschappen! De diversiteit van Europa is uniek en eindeloos. En vooral het zuiden van Spanje blijkt een perfecte bestemming voor fietsers in de winter met zijn milde klimaat. Ondernemende fietsers krijgen al fietsend doorheen Europa voldoende variatie voorgeschoteld! Goed ontwikkelde fietspaden, geschiedenis en cultuur, prachtige kastelen, idyllische dorpjes en culinaire verleidingen om jezelf mee te verwennen. 

[do_widget id=enhancedtextwidget-32]

Fietsen in de winter

Terwijl de winter valt, gaan velen op zoek naar een vlucht naar de zon, alleen voor de warmte of omdat sneeuw, modder en ijs een obstakel vormen voor wie op de pedalen wil trappen. Maar moet je geliefde hobby werkelijk een gedwongen pauze nemen in de winter? Welnee! Terwijl de winter zijn intrede in ons land doet, wachten immers de heerlijke warme zonnestralen in het zuidelijk deel van Europa op je. Pharos Reizen laat je kennis maken met fietsbestemmingen waar je het koude seizoen moeiteloos kunt overslaan!

Fietsbestemming
© Pharosreizen.be

De vrijheid van fietsen

Indien je het nog niet wist, fietsen heeft iets bevrijdends. Ook al weet je wel waar je naartoe rijdt, er is nog altijd het gevoel van voldoening in het slagen om die bepaalde afstand af te leggen. Het gevoel van vrijheid dat het je geeft is onbetaalbaar. Tijdens het fietsen kom je vaak ook jezelf tegen. Fietsen kan dus ook meditatief en zeer therapeutisch zijn. Het verbindt je met je innerlijke zelf en biedt immense rust. Dingen die onvindbaar zijn bij overvolle all-inclusieve vliegvakanties. Een fietsreis is dus ideaal om samen te organiseren met je groep yogavrienden!

[do_widget id=enhancedtextwidget-32]

Fietsvakantie met kinderen

Stel je jezelf de vraag of een fietstocht wel geschikt is voor gezinnen met kinderen? Je zou inderdaad kunnen denken dat er een heleboel planning aan vooraf gaat, maar dit is niet het geval als je je reis boekt met Pharos Reizen. De fietstocht van elke dag is reeds gepland, accommodatie werd reeds geregeld en de regio is altijd interessant voor kinderen. Jij kiest gewoon de route en zij doen de rest. Een tip kan zijn dat je rekening houdt met het fietsniveau van je kinderen. Als het traject voor de kinderen te lastig is, kan het snel frustrerend voor hen worden en stressvol voor jullie als ouders. Twee dingen die je absoluut wilt vermijden tijdens je vakantie!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *