Reizen.be > Hoe vermijd je de toeristen in Venetië?
Venetie toeristen

Hoe vermijd je de toeristen in Venetië?

Een citytrip naar Venetië is een van de mooiste reizen die je kan maken. De Noord-Italiaanse stad staat dan ook bekend om zijn carnevale, de romantische gondelbootjes en het beroemde San Marco plein. Hoe romantisch het wel kan lijken om samen met je geliefde helemaal alleen in een gondelbootje op de kanalen te zitten, te genieten van de prachtige stad, zo onrealistisch is die gedachte. In Venetië ben je immers zelden alleen. De stad heeft niet de omvang van een wereldstad als Rome of Milaan, maar telt wel evenveel bezoekers, waardoor het bij momenten een echte overrompeling in. Toch zijn er een aantal tips om de grote massa toeristen te vermijden.

Venetie toeristen
© commons.wikimedia.org

1. Ga buiten het hoogseizoen
Niet dat het betekent dat je er helemaal geen toeristen meer zal tegenkomen, maar boek je een verblijf naar Venetië in de wintermaanden bezoeken geeft een volledig andere ervaring. Geen dagjestoeristen afkomstig van de cruiseschepen die hier aan wal gaan, zorgt ervoor dat het een stuk minder druk is in de smalle straatjes van Venetië. Let wel dat je dan ook beter de carnevalsperiode vermijdt, want ook deze periode kan erg druk zijn.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Vermijd San Marco en de Rialtobrug
Maar liefst 90 procent van de toeristen komt niet verder dan het San Marcoplein en de Rialtobrug, de twee grootste bezienswaardigheden van de stad. Het is dan ook vanzelfsprekend dat het meeste volk op deze twee plaatsen aanwezig is. Toch kan even gezellig verdwalen in het labyrinth dat Venetië toch wel is, erg tof zijn. En het beste van al? Je vermijdt de vele toeristen en lijkt de stad voor jezelf te hebben.

Venetie water
© Pixabay.com

3. Eet buiten het centrum
De Italiaanse keuken is er eentje waar iedereen dol op is. Wie houdt er nu immers niet van een lekkere pizza of heerlijke pasta? Toch serveren sommige restaurants in het centrum maar matige gerechten terwijl de prijzen astronomisch hoog liggen. Vooral het San Marco plein staat gekend voor zijn woekerprijzen. De wijken San Polo en Accademia daarentegen zijn dan weer een aanrader. Een pizza of pasta kan je er krijgen aan een normale prijs terwijl de meeste restaurants niet vol toeristen zitten.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

4. Sta vroeg op
Uiteraard wil je tijdens je stedentrip Venetië ook de belangrijkste bezienswaardigheden, het San Marcoplein en de Rialtobrug zien. En als het even kan dan nog het liefst zonder overrompeld te worden door toeristen. Gelukkig kent massatoerisme een zwakke plek waardoor je de meeste grote bezienswaardigheden ter wereld toch nog zonder een overvloed aan toeristen kan zien: het ontbijt. Heel wat reizigers beginnen pas met verkennen na op het gemak ontbeten te hebben. Dat betekent dat ze pas uit hun hotel komen na een uur of acht of negen. Wie San Marco en de Rialtobrug dus wil aanschouwen zonder toeristen, kan dus maar beter vroeg zijn wekker zetten. Niet alleen is de zonsopgang een ideaal tijdstip voor de beste foto’s, maar je hebt de locatie dan nog eens helemaal voor jezelf ook.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *