Reizen.be > Deze tempels moet je absoluut zien in Java
Java tempel

Deze tempels moet je absoluut zien in Java

Java is een prachtige vakantiebestemming er zijn meer dan genoeg redenen om hier snel een vakantie heen te boeken. Naast de vele bekende bezienswaardigheden zijn er ook tal van dingen te zien die veel minder bekend zijn. Zo ligt er midden in de heuvels een prachtig tempelcomplex met de naam Gedong Songo. Wanneer je in Java bent, moet je hier absoluut geweest zijn. En het meest bijzondere is misschien nog wel dat het mogelijk is om paard te rijden door dit tempelcomplex.

Java tempel
© Pixabay.com

Verborgen schoonheid
Het Gedong Songo tempelcomplex valt absoluut in de categorie verborgen schoonheden. Het tempelcomplex, gelegen tussen de twee steden Solo en Semarang, is namelijk helemaal niet zo bekend bij de meeste toeristen die op Java komen. Juist daardoor is echter een geweldige plaats om heen te gaan. Zelfs in het hoogseizoen is het er helemaal niet zo druk. Wanneer je buiten het hoogseizoen gaat is de kans zelfs aanwezig dat er verder bijna niemand is! Het is een zeer uitgestrekt complex waar vooral locals graag komen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Negen gebouwen
Wist je dat negen een heel belangrijk getal was in de Hindoestaanse cultuur? Gedong Songo betekent dan ook ‘negen gebouwen’. De groep hindoeistische tempels zijn bovenop heuveltoppen gebouwd die helemaal begroeid zijn met groene bossen. Volgens de meest betrouwbare schattingen werden deze tempels al in de achtste eeuw gebouwd. Daarmee zijn het de alleroudste tempels van heel Java, zelfs ouder dan het wereldberoemde Borobudur. Je kunt er het beste komen vanuit Semarang omdat die stad het dichtste bij ligt. De diverse tempels liggen een aantal honderden meters van elkaar vandaan en zijn bovenop natuurlijke plateaus gebouwd. Daardoor heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de omgeving.

Java Semarang
© commons.wikimedia.org

Paardrijden!
Je kunt dit bijzondere complex natuurlijk gewoon te voet bekijken. Het kan echter ook per paard en dat geeft een heel nieuwe dimensie aan je bezoek. Voor slechts een paar euro verken je het complex vanaf een paard. Daarbij dwaal je tussen verschillende tempels door en geniet je niet alleen van de bijzondere bouwwerken zelf, maar ook nog eens van het spectaculaire uitzicht dat je over de vallei hebt. Omdat het er ook nog eens heel rustig is, lijkt het wel alsof je in een compleet andere wereld bent beland. Een unieke ervaring die je zeker niet mag missen wanneer je een vakantie naar Java gaat boeken!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Praktische informatie
Zoals gezegd kun je het Gedong Songo complex het beste bezoeken met de stad Semarang als uitvalbasis. Het complex ligt ten zuiden van de stad en is ongeveer een half uur rijden met de auto. Met de auto kun je helemaal tot aan de poort van het complex rijden. Daar is overigens ook genoeg ruimte om te parkeren. De entreeprijs is relatief laag. Je betaalt omgerekend ongeveer vijf euro om naar binnen te mogen in het complex. Vervolgens kun je dus lopen het complex verkennen of voor een kleine tien euro een paar huren en op die unieke wijze alles bekijken. Het laatste is een absolute aanrader.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *