Reizen.be > Deze 8 plaatsen zijn mooier in de winter

Deze 8 plaatsen zijn mooier in de winter

Je kunt natuurlijk het hele jaar lang de mooiste plaatsen bezoeken, maar sommige plekken zien er nou eenmaal mooier uit in de winter. Een laagje witte sneeuw, de frisse lucht en de prachtige versieringen maken het de moeite waard om de kou te trotseren. Wil je weten welke bestemmingen je zeker moet bezoeken in de winter? Hier vind je een top 8.

© Flickr.com

1. Talinn
De hoofdstad van Estland staat bekend om haar historische centrum. De gebouwen hebben een middeleeuwse uitstraling die nog beter tot zijn recht komt met een laagje sneeuw. Wil je even opwarmen tijdens je bezoek aan deze stad? Dan moet je zeker eens de Glögi proberen, een warme drank die veel op glühwein lijkt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Harbin
Heb je China altijd al eens willen bezoeken? Dan moet je zeker kiezen voor een reis in de winter. De stad Harbin kan je het beste bezoeken in januari, want dat is de tijd waarin het ijssculpturenfestival wordt georganiseerd. Dit is geen gewoon festival, maar het grootste van de wereld. Je vindt hier dus talloze prachtige bouwwerken gemaakt van ijs.

3. Yellowstone
Dit natuurpark in de Verenigde Staten is het hele jaar geopend voor toeristen en staat vooral bekend om zijn geisers. In de winter kan je de natuur in het park op een totaal andere manier beleven. De bergtoppen zijn namelijk ondergesneeuwd waardoor de dieren in het park naar beneden komen. Zo kan je bizons, beren en wolven bewonderen.

4. Schloss Neuschwanstein
Altijd al een sprookjeskasteel in het echt willen zien? In Duitsland vind je Schloss Neuschwanstein. Dit kasteel was de inspiratiebron voor het kasteel in Disneyland en is nog in perfecte staat. In de sneeuw ziet het slot er natuurlijk nog veel magischer uit, vooral omringd door de Duitse bossen.

© Pixabay.com

5. Plitvice National Park
In de zomermaanden is dit een van de grootste attracties van Kroatië. Het natuurgebied bestaat namelijk uit talloze meren die in elkaar overstromen via allerlei watervallen. In de winter is hier bijna niemand te vinden, maar de bevroren watervallen zien er wel prachtig uit.

6. Praag
Het is misschien wel een van de mooiste steden in Europa om in de winter te bezoeken. Praag heeft namelijk een prachtige oude charme die het beste tot zijn recht komt in de sneeuw. Historische gebouwen zoals de burcht worden prachtig verlicht in het donker.

7. Lapland
Dit Finse gebied staat bekend om zijn winterse landschap. Je kunt hier wandelen in de sneeuw, een rit op een slee maken en natuurlijk een van de grootste natuurwonderen zien: het noorderlicht. De winter is de ideale tijd om dit natuurverschijnsel te kunnen zien.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

8. New York City
Wie zich altijd al in zijn favoriete kerstfilms heeft willen wanen, moet zeker een accommodatie boeken in New York. De stad wordt helemaal opgetuigd tijdens de feestdagen en ziet er natuurlijk adembenemend uit in de sneeuw. Het Vrijheidsbeeld, Central Park en het Empire State Building wachten op je.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *