Reizen.be > Hawaii, het veelzijdige vakantieparadijs

Hawaii, het veelzijdige vakantieparadijs

Hawaii, een eiland met prachtige stranden, mooie palmbomen, heerlijk weer en talloze mogelijkheden voor watersport. Dat is althans waar de meeste mensen aan denken als ze de naam van dit Amerikaanse vakantieoord horen. Er is op de verschillende eilanden echter nog veel meer te zien. Maar wat mag je echt niet missen? Hieronder staan 7 tips over wat je in Hawaï kunt doen. Tot slot geven we je nog wat informatie mee.

© Pixabay.com

Surfen
Hawaii staat bekend als een surfparadijs. Zowel beginnende als ervaren surfers kunnen hier onbeperkt genieten van de prachtige golven. Vooral de monster waves in de buurt van Oahu zijn wereldberoemd en een uitdaging voor elke surfer.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Snorkelen
Onderwater is de wereld vaak minstens zo mooi als boven water. Rondom Hawaii tref je de perfecte omstandigheden aan om de snorkelen en te duiken. De onderwaterwereld is hier werkelijk uniek en dus is het aan te raden om er met je snorkel en duikbril op uit te gaan en het bijzondere koraal te bekijken. Je ontmoet kleurrijke vissen, schildpadden en andere bijzondere dieren!

Vulkanen
Op de verschillende eilanden van Hawaii zijn evenzoveel vulkanen te vinden. Als je toch mag kiezen, zijn de vulkanen van Big Island wellicht het meest bijzonder. Je ziet daar de lava letterlijk de zee in stromen.

Shoppen
Liefhebber van shoppen? Dan is Honolulu de place to be. Er zijn hier ontelbaar veel Amerikaanse winkels waardoor je onbeperkt kunt shopppen! Vaak zijn er ook nog eens leuke korting acties.

Natuurwandeling
Natuur en wandelen blijft een ideale combinatie. Ook op Hawaii kun je prachtige wandelingen maken door de ongerepte natuur. Het eiland Kauai is daar erg geschikt voor.

© Wikipedia.com

Watervallen
Wist je dat er in de binnenland van de diverse eilanden ook prachtige watervallen te vinden. Bekijk ze op een unieke manier van uit de lucht met een Waterfall Helikopter Safari.

Walvissen spotten
Ooit één van de grootste dieren van onze wereld ontmoet? Op Hawaii is het mogelijk. In Lahaina kun je zowel walvissen als bultruggen spotten. Volgens sommigen zelfs de beste plek ter wereld om dit te doen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Praktisch informatie Hawaii
Het weer is eigenlijk altijd wel goed. Het hele jaar door ligt de temperatuur tussen de 25 en de 30 graden. Soms voelt het wat koeler aan door de passaatwinden, maar veel mensen vinden dat juist heerlijk. De combinatie van zee, wind en zon vergroten de kans op verbranding dus neem in ieder geval genoeg zonnebrandcrème mee op vakantie. Wanneer je naar Hawaii gaat, heb je een visum nodig. Dit kun je eenvoudig aanvragen door online een ESTA-formulier in te vullen. Vraag wel ruim vooraf een visum aan zodat je niet in de problemen komt. Hawaii is een staat in Amerika en dus wordt hier ook betaald met de Amerikaanse dollar. Gelukkig zijn er meer dan genoeg bankautomaten op het eiland te vinden, zodat je eenvoudig geld kunt opnemen. Een creditcard is overigens altijd erg handig, bijvoorbeeld wanneer je een auto wil huren of een hotel boekt.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *