Reizen.be > De 4 meest overroepen bestemmingen in Azië

De 4 meest overroepen bestemmingen in Azië

Een reis boeken richting Zuidoost- Azië. Het is voor veel mensen al enige decennia een echte droombestemming. Over het waarom van dat gegeven moet je niet al te ver nadenken: een schitterend landschap, goedkoop reizen en een totaal andere cultuur dan wij in het westen gewoon zijn. Desondanks zijn er van die bestemmingen in de streek die je wel eens overschat zou kunnen noemen. Bestemmingen die velen als een must zouden beschouwen maar in de realiteit jammer genoeg tegenvallen. Welke dat zijn? Lees verder om het te ontdekken.

© commons.wikimedia.org

Thailand: Koh Phi Phi
Koh Phi Phi werd wereldwijd bekend als de idyllische setting van de film The Beach. Een film die de schoonheid van het gebied zo treffend in beeld bracht dat het niet lang duurde voor een massa toeristen hun weg richting de streek vonden. Koh Phi Phi is dezer dagen dan ook jammer genoeg compleet overboekt. Wat dat voor gevolgen heeft? Hoge prijzen, overal een wirwar van mensen, een infrastructuur die deze aantallen niet aankan en heel wat problemen. Het hele eiland heeft dezer dagen een penetrante geur en de iconische Maya Bay is compleet overlopen met toeristen. Tussen die mensenmassa de oude schoonheid nog terugvinden wordt dan ook moeilijk.

Wat is dan een goed alternatief? Koh Lanta in Thailand is alles wat Koh Phi Phi ooit was. Een schitterende oase met weinig toeristen, veel ruimte, veel plekken om te ontdekken en een vriendelijke lokale gemeenschap. Als dat nog niet voldoende is om je te overtuigen? Het is ook veel goedkoper!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Pai, Thailand
Pai in de bergstreek in het noorden van het land begon als een soort hippie enclave, werd een kleine stad en vervolgens ook een toeristische hotspot. Nochtans zou er een serieuze waarschuwing moeten komen bij het boeken van een reis richting Pai. De lokale gemeenschap staat erom bekend onvriendelijk te zijn. Een beter alternatief? Koh Changt in Thailand dat je ook een hippie enclave kunt noemen maar waar je je wel welkom voelt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Luang Prabang in Laos
Luang Prabang is prachtig, is vrij goedkoop en er zijn relatief veel westerse zaken om te doen. Waarom zou je dan toch ervoor kiezen om hier niet naartoe te gaan? Voornamelijk omdat het een geweldige façade is die niets met Laos te maken heeft. Het leven zoals het in Laos echt is zal je niet terugvinden in Luang Prabang. Het is een stad die gebouwd werd op het beeld dat toeristen willen hebben van de streek. Kampot in Cambodja is een beter alternatief waar je nog echt de lokale cultuur op kunt snuiven.

© commons.wikimedia.org

Kuta, Bali
Kuta is met voorsprong de populairste strandbestemming in Bali. Waarom dat zo is? Geen idee: het strand ligt vol afval, de buurt is veel te duur en in slechte staat, het nachtleven op zijn best middelmatig en nergens vind je echte lokale cultuur. Ga liever naar Seminyak in Bali waar je veel beter en goedkoper af zult zijn!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *