Reizen.be > De hoogtepunten voor een rondreis door Vietnam

De hoogtepunten voor een rondreis door Vietnam

Ben je een typische reiziger die graag meer van de wereld wil zien? Wil je het liefste kennismaken met andere culturen, de hoogtepunten in andere werelddelen bezoeken en overal ter wereld de unieke wonderen van de natuur bezichtigen? Dan kan een rondreis door Vietnam eigenlijk niet ontbreken op je bucketlist. Als je door dit land trekt, kom je talloze prachtige dingen tegen. We hebben hieronder de meest bijzondere hoogtepunten van een reis door Vietnam op een rijtje gezet.

Mui Né
Wanneer je een accommodatie in de buurt van Mui Né hebt, is het zeker aan te raden om deze bijzondere en unieke plaats met een bezoek te vereren. Vrijwel alle reizen door Vietnam komen hier overigens ook langs. Het is een unieke plaats aan zee met rode én witte zandduinen die in elkaar overlopen. Ook is er een sprookjesachtig riviertje dat langs de duinen zo het stadje instroomt. De beste manier om de omgeving hier te verkennen is door een scooter te huren.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Hoi An
Ooit in een dorpje geweest dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? Bezoek tijdens je rondreis door Vietnam dan het dorpje Hoi An. Je vindt hier de typische landelijke cultuur van het land en je kunt er op maat gemaakt kleding kopen. Als je kennis wil maken met de tradities in dit stukje Azië, ben je in dit dorp precies op de juiste plaats. Naast meerdere historische bezienswaardigheden vind je hier ook meerder toeristische attracties en een fantastisch strand!

Ho Chi Minhstad
Van de meeste rondreizen is Ho Chi Minhstad het begin- of het eindpunt. Je zult hier dan ook waarschijnlijk een accommodatie krijgen toegewezen. Van daaruit kun je de bijzondere Cu Chi tunnels bezoeken. Dit is een ondergronds gangenstelsel waar je nog steeds doorheen kunt. Tijdens de oorlog leefden veel Vietnamezen in deze tunnels. Tijdens de mooie rondleiding hoor je van de gids alles over deze donkere periode in de geschiedenis van het land.

Rijstvelden
Wie aan Azië en Vietnam denkt, denkt natuurlijk aan de rijstvelden. Bezoek de unieke terrasvormige rijsvelden bij Sapa en maak kennis met de traditionele Vietnamese bevolking die hier woont en werkt. Cultuur en natuur komen hier op unieke wijze samen, waardoor je deze rijstvelden echt bezocht moét hebben tijdens je vakantie in Vietnam.

© Pexels.com

Hanoi
Tijdens je reis door Vietnam kom je echt niet alleen in aanraking met natuur en de landelijke cultuur van het land. Je bezoekt bijvoorbeeld ook de enorm drukke stad Hanoi. Het is hier dag en nacht druk op straat en je kunt er ook ontzettend veel verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Bovendien zijn er in Hanoi talloze hotels en andere accommodaties waardoor de kans groot is dat je hier één of meerdere nachten zult verblijven om kennis te maken met de stadse gewoonten in Vietnam.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

En er is nog veel meer
Bovenstaande bezienswaardigheden zijn slechts het topje van de ijsberg van wat er allemaal in Vietnam is te zien en te beleven. Een reis door dit land is een herinnering voor het leven!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *