Reizen.be > Is het nog ver?

Is het nog ver?

Wanneer je met het gezin met jonge kinderen op een autovakantie gaat, is dit waarschijnlijk de meest gehoorde vraag. Vooral voor de kleintjes is het een lange rit. Tijdens lange autoritten is het dan ook van groot belang dat kinderen zich kunnen vermaken. Wanneer dit niet het geval is, zal de verveling spoedig toeslaan en zal geregeld de vraag “Zijn we er al?” te horen krijgen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de kinderen comfortabel te houden en verveling te voorkomen.

©theplunge.com

Zorg voor een aangename temperatuur in de auto
Als kinderen het koud of juist veel te warm hebben, zijn ze geneigd om ongeduldiger te worden. En wanneer ze ongeduldig zijn, laat de vraag “Zijn we er al?” over het algemeen niet lang op zich wachten. Zorg daarom dat het klimaat in de auto aangenaam is. Wanneer het warm en zonnig is, kun je zonneschermen op de zijramen plaatsen en de kinderen handwaaiers geven om zich mee te verkoelen. Is het juist koud op weg naar de accommodatie? Zorg dan voor wat extra dekens.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Laat de kinderen regelmatig van stoel wisselen
Om ongenoegen over de plaats in de auto te voorkomen, kun je regelmatig stoppen, zodat de kinderen van plaats kunnen wisselen. Zo voorkom je discussies over wie er bij het raam mag zitten. Wanneer twee van de kinderen waar je mee reist waarschijnlijk zullen ruziën op de achterbank, zet ze dan niet naast elkaar.

©littleyayas.com

Plan van tevoren pauzes in
Je zult gedurende een lange rit meerdere malen stoppen onderweg. Geef van tevoren aan wanneer je dit gaat doen. Zo kunnen kinderen van pauze naar pauze leven en zo lijkt de reis korter. Ook hebben zij telkens iets om naar uit te kijken. Laat de kinderen zich tijdens de pauzes lekker uitrekken, naar het toilet gaan of iets te drinken halen. Dit doorbreekt de sleur van de lange reis.

Geef de kinderen een taak of opdracht
Laat de kinderen een kort verhaaltje lezen en verbindt daar na afloop een quiz aan. Weten ze veel van de vragen goed te beantwoorden en halen ze een goed cijfer, dan kun je ze belonen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van speelgoed of geld. Op deze manier stimuleer je de kinderen om bezig te blijven.

Spelletjes spelen
Er zijn leuke spelletjes te bedenken voor onderweg. Zo kunnen ze terwijl ze naar buiten kijken objecten proberen te vinden die met een bepaalde letter beginnen. Ook kunnen ze op zoek gaan naar kentekenplaten uit diverse landen. Noem om de beurt een dier met een vaste beginletter en ga zo maar door. Ze kunnen immers beter op deze manier de tijd tijdens te rit van de autovakantie doorkomen dan door te klagen of ze er al zijn.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Betrek de kinderen bij de gebeurtenissen in de auto
Kinderen vinden het fijn om zich betrokken en belangrijk te voelen. Het is uiteraard niet verstandig om ze te laten rijden, maar ze kunnen wel helpen met de routebeschrijving. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in de gaten houden wanneer de volgende afslag nadert en roepen wanneer dit het geval is.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *