Reizen.be > Beste seizoen rondreis Thailand

Beste seizoen rondreis Thailand

Eén van de redenen om op vakantie te gaan is het miezerige weer in België te ontlopen. Dus je wil wel een rondreis maken naar Thailand, maar je staat niet echt te popelen om veel plensbuien. Hele dag in het hotel gaat ook vervelen… Iets dat natuurlijk wel vaak voorkomt, gezien Zuid-Oost Azië een regenseizoen heeft. Gelukkig is dat regenseizoen maar enkele maanden per jaar, dus als je de vakantie goed plant kun je de mooiste dingen van Thailand zien terwijl je geniet van de beste weersomstandigheden!

© commons.wikimedia.org

Klimaat Thailand
Het klimaat in Thailand kenmerkt zich grof gezegd in drie delen:
– Het regenseizoen (ongeveer van mei tot oktober), vanwege de zuidwestelijke monsoon die heel wat water uit de Andaman zee en de Golf van Thailand meebrengt. In dit seizoen kun je de weersomstandigheden nauwelijks voorspellen, dus in deze periode kun je beter niet naar Thailand gaan. Als het echt niet anders kan, ga dan in ieder geval niet in juli en augustus, want dan is het regenseizoen op z’n hoogtepunt.
– Het koele seizoen. Dit is het meest plezierige seizoen, want de zinderende hitte is op z’n einde. Toch is het nog steeds warm hoor, tot zo’n 30 graden. Toch een stuk beter dan de kou of het hete seizoen…
– Hete seizoen. Hoezeer je ook een zonaanbidder bent, je wil liever niet in Bangkok zijn als de temperaturen boven de 35 graden uitreizen. Het enige wat je dan nog kunt doen, is voor pampus op het strand liggen. Wat op zichzelf ook geen straf is…

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Verschillen per regio
Het is niet overal hetzelfde, er zijn natuurlijk plekken waar het weer wat meer of wat minder een rol speelt. Hier de meest afwijkende gebieden, seizoen-technisch gezien:
– Het Noorden: Over het algemeen is het in het noorden wat minder vochtig en schommelen de temperaturen in dit gebied het allermeeste. ‘S nachts kun je het best wel koud krijgen, terwijl het overdag zelfs warmer wordt dan de centrale gebiedenv an Thailand.

© Pixabay.com

– Noordoosten: dit gebied kun je niet bezoeken tijdens het hete seizoen, omdat er overal stof is en de planten dor zijn. Dat komt je uitzicht dus niet ten goede.
– Andaman coast: hier komt het regenseizoen tot z’n hoogtepunt, vanaf april tot november is dit gebied echt een no-go.
– Golfkust: dit zuidelijke stukje wijkt af van de algehele seizoenswisselingen, omdat er vanwege de noordoostelijke monsoon regen valt tussen oktober en januari (en dan voornamelijk in september).

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Beste seizoen
Zonder twijfel is het koele seizoen de beste tijd om Thailand te verkennen. De temperaturen zijn goed te doen, er valt minder regen en de watervallen zorgen ervoor dat de bloemen prachtig bloeien. Houd er wel rekening mee dat meerdere mensen hiervan op de hoogte zijn, boek je accommodatie dus op tijd!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *