Reizen.be > Dit zijn de coolste ijshotels

Dit zijn de coolste ijshotels

Niet alleen zomervakanties zijn onder heel veel reizigers ontzettend populair. Er zijn namelijk ook steeds meer mensen die een wintervakantie boeken. Daarbij denk je misschien direct aan wintersport, maar je kunt ook op een andere manier op wintervakantie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie in een ijshotel? Over heel de wereld ontstaan er tegenwoordig hotels die helemaal van ijs zijn gemaakt. Een unieke ervaring om eens mee te maken en natuurlijk ontzettend leuk als vakantie. Hieronder worden enkele van die ijshotels op een rijtje gezet!

© Flickr.com

Snow Village
Dit ijshotel in Lapland beschikt over drie sterren en ligt ruim 200 kilometer boven de pool cirkel. Het is prachtig om hier een nachtje te verblijven. De kamers zijn gemaakt van sneeuw en je slaapt onder een mega dikke dierenhuid. Er worden vanuit het hotel allerlei winteractiviteiten georganiseerd zoals een tocht met husky’s of ijsvissen. Deze activiteiten moet je overigens wel op tijd boeken want vol is vol!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Kakslauttanen Arctic Resort
Hoewel het geen echt hotel van ijs is, zijn de iglo’s waar je in overnacht een prachtige ervaring. Doordat ze over een glazen dak beschikken, kun je in vanuit deze iglo’s in Finland gewoon het Noorderlicht zien! Een geweldige verblijfplaats, zeker ook omdat sommige iglo’s een eigen sauna hebben!

Hotel de Glace
Misschien wel één van de oudste ijshotels ter wereld. Dit Canadese hotel bestaat namelijk al ruim zeventien jaar en kiest ieder jaar een ander thema dat centraal staat. Er wordt van alles in dit hotel georganiseerd dat alleen van januari tot maart is geopend en in de stad Quebec te vinden is.

© Flickr.com

Balea Ice Hotel
Midden in een indrukwekkend ijsveld in Roemenië ligt dit prachtige ijshotel. De kamers zijn van ijsblokken gemaakt die uit het Baleameer komen. Om de sfeer compleet te maken slaap je onder dierenvellen en verwarmde dekens. Er is overigens maar één manier om bij het hotel te komen: met de kabelbaan.

Sorrisniva Igloo Hotel
Gelegen in Noorwegen en volledig uit ijsblokken en sneeuw gemaakt, is dit zeker een aanrader om je wintervakantie te boeken. Het hotel is comfortabel en uiteraard kun je gebruik maken van dierenhuiden zodat je het ‘s nachts niet koud hebt. Vanuit het hotel zelf worden er tal van activiteiten georganiseerd zodat je jezelf niet hoeft te vervelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tocht met de sneeuwscooter of een excursie richting het Noorderlicht?

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Andorra
Gelegen tussen het kolossale Frankrijk en Spanje ligt het kleine staatje Andorra. Dit wordt nog wel eens vergeten en dat is geheel onterecht. Het is namelijk een prachtig land met heel bijzondere natuur. Je hebt er prachtige bergen en midden in die bergen ligt Hotel Iglu, een bijzonder ijshotel waar je kunt overnachten. Geniet vooral van de bijzondere omgeving van de Pyreneeën en de extra verwarmde dekens die je ‘s nachts kunt gebruiken. Het is dus echt niet noodzakelijk om helemaal naar het noorden van Europa óf de andere kant van de wereld te reizen om in een ijshotel te verblijven.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *