Reizen.be > 7 plaatsen waar je het Nieuwjaarsvuurwerk bijgewoond moet hebben

7 plaatsen waar je het Nieuwjaarsvuurwerk bijgewoond moet hebben

Wil je deze Oudejaarsavond eens wat anders? Niet gaan zitten wachten tot middernacht met een overvloed aan hapjes die niet opgaan en een vuurwerkshow van de buurman die je nu wel gezien hebt? Ga het nieuwe jaar dan eens buiten België inluiden. Hieronder een aantal tips voor bijzondere locaties om Oudejaarsavond te vieren!

© Pixabay.com

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Wil je een exotische locatie om Oudejaarsavond te vieren? Wat dacht je van Dubai? Daar wordt het nieuwe jaar gevierd met een wervelende vuurwerkshow die wordt afgeschoten vanuit de Burj Khalifa toren. En met bijna 480.000 knallen kun je wel zeggen dat je het nieuwe jaar ‘with a bang’ begint want dit is de grootste vuurwerkshow ter wereld.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Londen, Verenigd Koninkrijk
Je bent er zo. De Britse hoofdstad. En om middernacht wordt je getrakteerd op een prachtige vuurwerkshow bij de London Eye en de rivier Theems. Druk is het wel, met honderdduizenden mensen. Gelukkig kun je ook elders in de stad genieten van dit bijzondere moment. En tussen middernacht en 04:00 uur ‘s nachts mag je bovendien gratis reizen met het openbaar vervoer in Londen, dus zo kun je op meerdere plekken in de stad het nieuwe jaar vieren!

Rome, Italië
Lekker eten, gezelligheid en straatfeesten. Zo vier je Oudejaarsavond in Rome! Geniet van het jaarlijks gratis concert van de grootste Italiaanse sterren bij Circus Maximus. Kies je liever voor klassiek? In de kerk naast de Engelenburcht speelt een orkest de hele avond muziek van de grootste Italiaanse componisten. En wil je Oudejaarsavond beginnen met een moment van reflectie, dan kun je je begeven naar het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad waar de Paus ‘s middags voorgaat in het gebed.

Vilnius, Litouwen
Een meer pittoreske locatie om het nieuwe jaar te vieren vind je niet. De Litouwse hoofdstad met zijn prachtige oude binnenstad die wordt verlicht met een vuurwerkshow om middernacht. De show zelf is misschien niet zo spectaculair als in Dubai of Londen maar het romantische gevoel van deze stad maakt dat zeker goed. Bovendien hoef je niet tot middernacht te wachten om in de stemming te komen, want er zijn in Vilnius tal van bars, restaurants en straatfeesten waar je de avond door kunt brengen.

© commons.wikimedia.org

Hong Kong, China
Deze ‘Parel van het Oosten’ is een bijzondere plek om Oudejaarsavond te vieren. Kun je het hele jaar door al genieten van de unieke licht- en geluidshow, Een Symfonie van Lichten, word je op Oudejaarsavond om middernacht getrakteerd op een nog groter spektakel. Wil je een goed uitzicht hebben op deze prachtige show? Ga dan naar het Wan Chai’s Golden Bauhinia-plein. Wil je het vuurwerk van een wat rustigere plek bekijken, dan is de Tsim Sha Tsui Promenade ook een prima locatie.

Rio de Janeiro, Brazilië
Wat dacht je van het nieuwe jaar inluiden op het bekendste strand ter wereld: Copacabana Beach. Samen met ruim 2 miljoen mensen zeg je het oude jaar vaarwel en bouw je een kleurrijk feestje tot de zon opkomt. Wil je het nieuwe jaar extra positief beginnen? Volgens een lokale folklore moet je over zeven golven heen springen en mag je dan zeven nieuwjaarswensen doen!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Reykjavik, IJsland
Zeg je IJsland, dan zeg je vuur en ijs. Niet gek dus dat je hier tal van vreugdevuren ziet op Oudejaarsdag. En wat is er nou meer bijzonder dan het aanschouwen van het Noorderlicht in de donkere IJslandse nacht? Dan heb je geen vuurwerk meer nodig!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *