Reizen.be > De top zeven mooiste kathedralen van Europa

De top zeven mooiste kathedralen van Europa

Zoek je inspiratie over de vele mooie kathedralen in Europa? Alle boeken en websites zijn het er over eens. Europa heeft de mooiste kathedralen ter wereld. Veel reizigers komen speciaal naar Europa voor de grote nalatenschap aan religieuze gebouwen: sierlijke kathedralen en basilica spelen een vitale rol in de landschappen van de meeste Europese steden. In dit artikel zullen we de top zeven van mooiste kathedralen van Europa beschrijven.

©freefortourists.com

1. Kathedraal van Keulen in Duitsland
Het prachtige Gotische bouwwerk staat in Keulen en domineert de Duitse skyline. Er werd begonnen met de bouw van dit meesterwerk in 1248, maar het heeft uiteindelijk nog 632 jaar geduurd voordat de kathedraal af was! De Kathedraal van Keulen heeft de titel van de een na hoogste kerk in de wereld met maar liefst 157 meter. De enige kerk die hoger is, is de kloosterkerk in de stad Ulm. De kathedraal staat op de lijst van UNESCO en is de laatste rustplaats van Marie de’ Medici. Dit was de laatste koningin van Frankrijk.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Kathedraal van Santiago de Compostela in Spanje
De katholieke kathedraal van Santiago de Compostela in Spanje is gebouwd in de Romeinse stijl. Deze specifieke kathedraal is een van de belangrijkste plekken voor het Christelijk geloof. Er wordt namelijk gesteld dat het de laatste rustplaats is van Sint Jacob. Dit was een van de apostelen. Er werd begonnen met de bouw van de constructie in 1075. Na 136 jaar was het gebouw klaar. Er werden later toevoegingen in de Gotische en Barok stijl toegevoegd. Het oude stadsgedeelte staat op de UNESCO lijst als werelderfgoed.

3. Alexander Nevsky Kathedraal in Estland
De Orthodoxe Alexander Nevsky Kathedraal is gevestigd in het oude stadsgedeelte van Talinn in Estland. Het is gebouwd in de typische Russische Wederopleving stijl. De kathedraal werd geopend in 1900 en eert Sint Alexander Nevsky, die een militaire held was. Het is bijna niet te geloven dat men van plan was het te slopen in de tijd van de Sovjet Unie, maar gelukkig is de kathedraal gerenoveerd sinds de onafhankelijkheid van Estland in 1991.

4. Kathedraal in Milaan, Italië
De Duomo di Milano, oftewel de Kathedraal in Milaan, is absoluut prachtig. Door zijn prachtige Gotische stijl domineert de kathedraal de stad van Milaan. Iedere bezoeker van het Piazza del Duomo valt in katzwijm voor deze kathedraal. De kathedraal staat in de top vijf van grootsten ter wereld. Het heeft maar liefst 600 jaar geduurd om het meesterwerk te bouwen. Het was helemaal afgebouwd in 1965. Er kunnen maar liefst 40.000 bezoekers in de kathedraal, en de hoogte van de torens is maar liefst 107 meter.

©wondermondo.com

5. De Oude Kathedraal van Linz in Oostenrijk
De Oude Kathedraal die ook wel de Jesuitenkirche in Linz of de Alter Dom wordt genoemd is gebouwd in 1683 door de Jezuïeten. Het ligt in de Hauptplatz, wat dicht bij het voormalige Jezuïetencollege is. Het hoogtepunt van deze kathedraal is ongetwijfeld het hoge sierlijke orgel, wat nog in precies dezelfde staat is.

6. De Sint James Kathedraal in Kroatië
Een andere prachtige kathedraal die op de UNESCO werelderfgoed lijst staat is de Sint James Kathedraal die ligt in Kroatië. Je vindt deze kathedraal Sibenik, in het Dalmatië district. Wat zeker opvalt aan deze kathedraal is de prachtige koepel. Lokaal wordt de kathedraal ook wel de Kathedraal van Sint Jacob genoemd en ligt aan het einde van de boulevard.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

7. De Sint Elizabeth Kathedraal in Slowakije
In de Slowaakse hoofdstad Kosice ligt de prachtige Gotische Sint Elizabeth Kathedraal. Hij wordt ook wel de Dóm svätej Alžbety genoemd en is een van de mooiste kathedralen in Europa. Het is gebouwd in 1378 en is een van de meest oostelijk gelegen Gotische kathedralen. De stad Kosice heeft dit jaar de titel van Europese hoofdstad samen met Marseille dit jaar.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *