Reizen.be > Arrangementen in Rotterdam

Arrangementen in Rotterdam

Bent u toe aan een paar dagen ontspanning en gezelligheid? Op de site van Voordeeluitjes vindt u aantrekkelijke, voordelige arrangementen voor een weekendje Rotterdam. Bij sommige arrangementen wordt u een kopje koffie met gebak aangeboden en bij andere wordt het diner voor u verzorgd. Daarnaast zijn er arrangementen waarbij u niet alleen verzekerd bent van een prettige overnachting, maar ontvangt u ook nog eens vouchers voor een activiteit in de stad. Zo kunt u deelnemen aan een proeverij in de welbekende Markthal, de Maas op met een rondvaartboot of de Euromast beklimmen. Ieder arrangement van Voordeeluitjes is uniek en u profiteert altijd van een aangename korting!

© Pixabay.com

Stadsgeschiedenis
Rotterdam is een dynamische Nederlandse stad die na de Tweede Wereldoorlog vrijwel volledig opnieuw opgericht moest worden. Door de noodzakelijke wederopbouw van de stad na de oorlog, vinden we er vandaag de dag zowel historische als moderne architectuur, pal naast elkaar. Enkele van de bewaard gebleven plaatsen zijn het oude wijkje Delfshaven, het in Art Nouveau stijl gebouwde Witte Huis en de Oude Haven. In de Oude Haven vindt u sporen van de vroegere haven en kunt u een drankje nuttigen bij een van de vele cafés en restaurants.

Topattracties
De stad beschikt over een groot aantal indrukwekkende hotspots. Zelfs het recent afgeronde treinstation is een belangrijk architectonisch gebouw dat elke dag weer veel bekijks trekt. De bekendere attracties zijn daarentegen de Euromast, de Erasmusbrug en de Markthal.

De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en biedt bezoekers een geweldig panoramisch uitzicht over de stad. Wie wel in is voor een beetje sensatie, kan zelfs van de mast abseilen! U vindt de Euromast in het Scheepvaartkwartier, dat overigens een interessant gebied is voor u als toerist: u ervaart er een maritieme sfeer, er is veel groen en u kunt er heerlijk eten en drinken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-4]

Dankzij de Erasmusbrug wordt Noord- en Zuid-Rotterdam met elkaar in verbinding gebracht. De hangbrug is 800 meter lang en wordt ook wel “De Zwaan” genoemd wegens zijn opmerkelijke vorm. Voor of nadat u de brug overgegaan bent, zult u het imposante geheel vermoedelijk ook wel een keer omhoog zien gaan om de langskomende scheepvaart toegang te bieden tot de haven.

Sinds enkele jaren is er ook in deze stad een overdekte markthal. U vindt hier een versmarkt met tientallen exotische producten, ongewone restaurants en op het plafond van de hal is een vrolijk kunstwerk afgebeeld. Extra speciaal is dat er ook appartementen verwerkt zijn aan de buitenkant van de hal. De markthal beantwoordt dus aan verschillende behoeften en is bovendien een lust voor het oog!

Hotels
Voor uw verblijf in de stad kunt u bij diverse plekken terecht. Vanuit Hotel ss, dat zich bevindt op een cruiseschip, heeft u een wonderlijk uitzicht op de rivier de Maas en de skyline van de stad. Wat verder af van het centrum ligt het Campanile Hotel. Dit ligt vlakbij het treinstation en is daarom perfect voor toeristen die per trein reizen. Best Western Plus ligt echter zo, dat u vanuit daar ook eenvoudig een bezoek kunt brengen aan Den Haag. Tot slot het luxueuze Bilderberg Parkhotel, waarvan het restaurant kort geleden de prestigieuze Gouden Pollepel in ontvangst heeft mogen nemen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-4]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *