Reizen.be > Ontdek de mystiek in het oude Schotland
Schotland

Ontdek de mystiek in het oude Schotland

Een tripje naar Engeland wordt regelmatig ondernomen en dan vooral aan de hoofdstad Londen. Maar Engeland is meer dan alleen Londen. Engeland is onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, waaronder ook Schotland valt. Schotland is een prachtige streek om te ontdekken, met veel wilde rotsachtige landschappen, mistige meren, dorpjes met sprookjesachtige huisjes, schapen en natuurlijk het monster van Loch Ness. Je kunt het best een roadtrip maken met een huurauto door dit mystieke en raadselachtige gebied en je laten betoveren door de prachtige landschappen. Een 7 daagse roadtrip aan in verschillende hotels op basis van logies en je vaart met de ferry naar Schotland.

Schotland
© Pixabay.com

Schotland

Schotland is als land gezamenlijk met Engeland en Noord-Ierland onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. De geschiedenis van Schotland gaat al terug tot de Romeinse tijd. Het landschap van Schotland wordt onderverdeeld in de Schotse laaglanden en in het noorden de Schotse hooglanden. Het is ook in de hooglanden waar je de roadtrip maakt. Schotland kent enkele bekende grote steden, zoals Edinburgh, Glasgow en Aberdeen. De natuur is vooral in de hooglanden erg ruw met veel rotspartijen en rotseilanden, veel graslanden en meren, waarbij het meer van Loch Ness de bekendste is. Vanwege de ouderdom van Schotland kun je genieten van veel oude gebouwen en kastelen. Het Schotse volk is een trots volk dat vriendelijk is en met een speciaal Engels dialect spreekt. Bekend is ook de typische klederdracht voor mannen, de kilt en het nationale instrument is de doedelzak.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Programma roadtrip

We hebben een mooie roadtrip voor je samengesteld door de Schotse hooglanden, waarbij je veel vrijheid hebt om zelf de omgeving te ontdekken.

Dag 1
Je komt vandaag aan in Edinburgh en je haalt je huurauto op. Je kunt dan direct doorrijden naar je hotel, het Haymarket Hub Hotel. Hier kun je even bijkomen van de reis, om vervolgens de stad Edinburgh te ontdekken. Edinburgh heeft een prachtig oud centrum en je kunt ook een bezoekje brengen aan Edinburgh Castle. Uiteraard kun je de dag niet afsluiten zonder een goed glas Schotse whiskey.

Dag 2
Vandaag rijd je naar het stadje Stirling, waarbij je onderweg onder de indruk zijn van al het mooie natuurgeweld, waaronder het bekende meer Loch Lomond. Uiteraard kom je weer enkele oude kastelen tegen, waarna je ‘s avonds aankomt in Hotel Rowantree Oban.

Schotland
© Pixabay.com

Dag 3
Vandaag ga je de omgeving van de kust ontdekken en kun je ook een uitstapje maken naar Isle of Mull. Het eiland heeft volgens eigen zeggen de mooiste stranden van Groot-Brittannië en vooral ‘s avonds kun je genieten van een prachtige sterrenhemel. Je overnacht weer in Hotel Rowantree Oban.

Dag 4
Vandaag rijd je verder over de West Highlands en bezoek je Ford Williams dat aan de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk staat, Ben Nevis. Je brengt een bezoek aan een zeer grillig eiland, Isle of Skye. Je overnacht ‘s nachts in Sligachan Hotel.

Dag 5
Vandaag staat een vaartocht op de planning over het beroemde meer Loch Ness. Wie weet spot jij het monster wel? Je overnacht in Hotel Priory Beauly.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Dag 6
Vandaag staat de dag vol met bezoekjes aan oude centra van oude Schotse dorpjes, kastelen en een museum en je overnacht in Fishers Hotel Pitlochry.

Dag 7
Je rijdt vandaag weer terug naar Edinburgh, waarbij je onderweg diverse kleine vissersdorpjes aandoet. Je komt weer terecht voor overnachting in je eerste hotel, Haymarket Hub Hotel.

Dag 8
Je levert de huurauto weer in en scheept in op de Ferry, terug naar België.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *