Reizen.be > De mooiste hikes ter wereld

De mooiste hikes ter wereld

Adembenemende hoogtes, spannende trails en fantastische landschappen. Soms verken je beter de wereld eens te voet om de beste ervaringen op te doen in de natuur. Met deze prachtige hikes heb je in ieder geval inspiratie genoeg voor jouw volgende sportvakantie.

© Pixabay.com

1. La Haute Route, Zwitserland
Wandelen van Chamonix naar Zermatt of van de Mont Blanc tot de Matterhorn. Via deze 200 kilometer lange hike krijg je een indrukwekkend zicht op de hoogste pieken van de Franse en Zwitserse Alpen. Je accommodatie bestaat uit berghutten en dat zegt meteen genoeg over de hoogtes die je zal moeten overwinnen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. W-Trek, Chili
Er zijn maar weinig gebieden die woester en ruiger zijn dan Patagonië, in het zuiden van Chili en Argentinië. De dramatische bergketens van het Torres del Paine NP steken hoog boven de azuurblauwe meren uit terwijl je de 75 kilometer lange uitdaging aangaat.

3. Everest Basecamp trek, Nepal
Everest beklimmen is misschien niet voor iedereen weggelegd maar de trekking die leidt naar het basiskamp van de hoogste berg ter wereld zou wel iedereen eens moeten hebben afgelegd. In de Himalaya wandel je door de hoogste bergen ter wereld.

© Flickr.com

4. Laugavegur, Ijsland
Deze trektocht is makkelijk af te stappen in drie tot vier dagen en is net buiten Reykjavik gelegen. Dat zal je nochtans niet belemmeren om van de meest indrukwekkende vulkanische landschappen te genieten.

5. Inca trail, Peru
Onderweg zijn is vaak het avontuur bij het hiken in de natuur. Dat geldt even niet voor de Inca trail in Peru waar je na een vierdaagse tocht in de Peruvaanse bergen aankomt bij een van de wereldwonderen: Macchu Picchu.

6. Overland Track, Australië
Dit is wellicht de meest tot de verbeelding sprekende trektocht in Australie. De Tasmaanse wildernis is een stukje ongerepte natuur waarbij je slaapt in hutten of tenten tussen de Tasmaanse duivels.

7. John Muir Trail, USA
Deze trektocht in Californië neemt je mee doorheen het Sierra Nevadagebergte en loopt doorheen Yosemite National Park, Kings Canyon en Sequoia NP. Onderweg wandel je langs de meest indrukwekkende rotsformaties, watervallen en reuzensequoia’s.

8. Mount Kilimanjaro, Tanzania
Van de Afrikaanse savanne tot het poolgebied. Zo wordt de beklimming van Afrika’s hoogste berg ook wel eens omschreven. Deze niet technische bergbeklimming neemt je immers mee door verschillende vegetatiezones tot de eeuwige sneeuw die op de Kili ligt.

9. Kungsleden, Zweden
Als we je vertellen dat deze trektocht door Zweeds Lapland loopt, dan weet je wel waarom hij in deze lijst thuishoort. Meer dan drie weken en 400 kilometer wandel je doorheen het Zweedse toendra, gletsjers en berglandschappen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

10. West Coast trail, Canada
Op Vancouver Island vind je nog een andere verborgen wandelparel. Deze 75 kilometer lange trail loopt langs de hele Westkust van het eiland doorheen een regenwoud klimaat. Dat betekent evenveel als modderige paden, hangbruggen, rivieren oversteken en wie weet spot je nog een zeeleeuw of walvis op de koop toe.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *