Reizen.be > 10 indrukwekkende bezienswaardigheden in Californië

10 indrukwekkende bezienswaardigheden in Californië

Ben je van plan om een rondreis te maken door het prachtige Amerika? Dit land is zo groot en veelzijdig dat je je geen moment hoeft te vervelen. Zelfs wanneer je slechts één staat bezoekt heb je al meer dan genoeg om te zien en mee te maken. Hier zijn de 10 mooiste bezienswaardigheden voor iedereen die van plan is een reis te boeken naar Californië.

© Pexels.com

1. San Fransisco
Deze stad aan de kust van Californië staat bekend om zijn heuvelachtige landschap. Ervaar de rust van het strand of duik het echte Amerikaanse stadsleven in. Andere trekpleisters van de stad zijn de beroemde Golden Gate Bridge en de voormalige gevangenis Alcatraz.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Death Valley
Ook in Californië kun je een echte woestijn tegenkomen. Death Valley is een prachtig natuurpark met zandbanken, heuvels, een oude vulkaankrater en zoutvlakten waar de temperatuur op kan lopen tot wel 47 graden.

3. Joshua Tree National Park
Met een overdaad aan de zogenaamde “Joshua Trees” is dit park een uniek stuk natuur dat in Afrika lijkt thuis te horen. Opvallend zijn de grote witte stenen en rotspartijen die overal te vinden zijn, en een indrukwekkend tafereel maken.

4. Yosemite National Park
Het Yosemite National Park is mogelijk één van de meest imposante parken in de staat. Met prachtige meren, gigantische mammoetbomen en rotsen van graniet is dit park een topbestemming voor iedere wandelliefhebber.

©commons.wikimedia.org

5. Lake Tahoe
Helemaal in het westen van Californië ligt dit beroemde meer waar menig watersporter van droomt. Bovendien wordt Tahoe omringd door hoge bergen waar wintersporters bijna altijd terecht kunnen. Ook voor een rustige wandeling langs de waterkant is dit meer een prachtige bestemming.

6. Los Angeles
Het is de stad van de sterren, Hollywood en de filmindustrie. Wie de echte Amerikaanse sfeer wil proeven moet eens een bezoekje brengen aan deze bruisende stad. Naast Hollywood heeft Los Angeles nog veel meer te bieden: grote winkelstraten, sfeervolle woonwijken en meerdere musea.

7. Bodie Historic State Park
Wie houdt van het Wilde Westen moet echt een bezoek brengen aan dit verlaten dorp in de Californische woestijn. Met een oude saloon en authentieke huizen is de geschiedenis van de cowboys voelbaar in deze ghosttown.

8. Route 66
“Get your kicks on route 66!” Deze oude snelweg tussen Chicago en Los Angeles is een echt Amerikaans icoon geworden. Officieel bestaat de weg niet meer, maar je kunt deze roadtrip nog steeds een beetje beleven.

9. Alabama Hills
Rijd met de auto dwars door dit prachtige natuurgebied, met imposante rotsformaties. De rotsen dragen indrukwekkende namen als The Eagle, Viking en Polar Bear. Mogelijk herken je de bergen van tientallen films die in dit park zijn opgenomen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

10. Sequoia National Park
De mammoetbomen die in dit park te vinden zijn laten je als een mier voelen. Het nationale park is een populaire bestemming voor wandelaars, die zich tijdens een wandeling onder de poema’s en vossen begeven.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *