Reizen.be > Wegdromen op Cuba via rondreis 8, 9, 11, 12, 15 of 16 nachten
Cuba via rondreis 8, 9, 11, 12, 15 of 16 nachten

Wegdromen op Cuba via rondreis 8, 9, 11, 12, 15 of 16 nachten

Havana is de hoofdstad van Cuba. Ideaal om een dagje cultuur te snuiven. De Plaza de Cathedral is een van de bekendste pleinen in Havana en heeft een prachtige kathedraal. Je hebt er musea zoals Museo de la Ciudad, een paleis in oud Havana, en Museo de la Revolución, voormalig paleis van dictator Fulgencio Batista. Tenslotte heb je er prachtige gebouwen zoals de Catedral de San Cristobal de la Habana en El Capitolio Nacional. Als je toe bent aan wat ontspanning ligt Varadero daar zo’n 150 kilometer. Het heeft witte zandstranden en azuurblauwe zee. Dé hotspot voor als je op zoek bent naar zon, zee en strand. Maar er is natuurlijk veel meer te doen zoals jeepsafari’s door de natuur, een souvenirmarkt in het centrum van Varadero of je kunt zwemmen met dolfijnen.
De sfeer maakt Cuba ook zo bijzonder. Overal heb je sigaren, oldtimers en heerlijk swingende Cubaanse muziek.

Cuba via rondreis 8, 9, 11, 12, 15 of 16 nachten met TravelBird
© Pexels.com

Eten en drinken
Cuba staat bekend om de rijst met bonen. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten in de keuken en de Cubanen eten dit dan ook iedere dag, als lunch en als avondeten. Wanneer je in een restaurant ergens gaat eten kun je meestal kiezen voor kip, vis van de grill of varkensvlees. Ook zie je vaak kreeft en garnalen op het menu staan.
Een gerecht dat je een keer zou moeten proberen is ‘ropa vieja’ (betekent ‘oude kleren’). Dit is rundvlees in tomatensaus dat uit elkaar valt. Ook heb je ‘camarones enchilidas’. Dit zijn garnalen in rode saus met tomaat en paprika. Als je vegetariër bent heb je helaas wat minder keus in Cuba. In bijna alle gerechten zit vlees, vis of seafood.
Wat betreft drank staat Cuba bekend om de rum. Zo zijn veel cocktails er op basis van rum en zijn bovendien niet duur. Wil je een lekkere cocktail drinken? Ga dan naar La Bodequita in Havana. Hier werd ooit de allereerste Mojito geschonken. Liever een biertje? Dan heb je de twee staatsbieren Bucanero of Crista. Koffie wordt op Cuba zelf verbouwd en is er erg lekker.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Uitgaan
Geen vakantie zonder uitgaan. Uitgaan is heel belangrijk voor de Cubanen. Je hebt er talloze bars, dansgelegenheden en tangosalons met een tropische en exotische sfeer. De meeste clubs en muziekbars bevinden zich in Vedado, een wijk in Havana. In een andere wijk, Miramar, heb je vooral discotheken en theaters. In het oude Havana heb je voornamelijk bars, tangosalons en culturele centra. De meeste bars sluiten om 12 uur ‘s nachts, de clubs gaan echter langer door. Denk er wel aan wat je aantrekt, want de clubs hechten veel waarde aan de ‘dress code’. In een spijkerbroek en sneakers kom je er niet zomaar in. Vergeet ook de Cubaanse salsa niet, want dit zie je ook veel in Cuba.

 

Wegdromen op Cuba via rondreis 8, 9, 11, 12, 15 of 16 nachten met TravelBird
© Pexels.com

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *