Reizen.be > De essentiële multitools als rugzaktoerist

De essentiële multitools als rugzaktoerist

We weten allemaal dat met de rugzak rondtrekken een bijzonder belonende ervaring kan zijn. Een flight only en dan zonder accommodatie te boeken het land ontdekken? Heerlijk! Desondanks ben ik van mening dat om echt van een reis te genieten je wel goed voorbereid dient te zijn. Maar zelfs met een goede voorbereiding kan er in de natuur altijd heel wat mislopen wanneer je tegen de wildernis vecht. Of die wildernis zich nu in het midden van de Alpen of in de Schotse hooglanden bevindt is van weinig tel: het kan snel mislopen. Multitools kunnen daarbij letterlijk je leven reden. Ze zijn te gebruiken voor gewone taken als een kampvuur maken, zijn licht en gemakkelijk te dragen en duurzaam. Hier zijn enkele van de beste.

De Leatherman Skeletool
De Leatherman Skeletool is één van de bekendste multitools op de markt en dat heeft zeker en vast zo zijn redenen. De aluminium greep en het roestvrije staal waaruit de Skeletool gemaakt is maken het een echt pareltje. De messen zijn in één vlotte beweging open te krijgen en daar heb je maar één hand voor nodig. Het weegt ook twee keer niks waardoor je de Leatherman Skeletool met gemak weg kunt steken in je achterzak of rugzak. Het bevat een stalen mes, een tang, een flesopener en nog veel meer. Bovendien: er loopt een garantie van maar liefst 25 jaar op.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Stansport Multi-tool voor kampeerders
Zoek je een relatief goedkoop en veelzijdig multitool? Dan is dit de beste keuze voor je. Het bestaat uit zo goed als alles dat je als kampeerder nodig hebt. Dat betekent een mes, tang, een hamer, zaag, schroevendraaiers, blikopener en zo kunnen we nog even doorgaan. Het lichaam bestaat uit roestvrij staal en de grip is gemaakt van stevig hout. Deze multitool is wel iets zwaarder maar komt inclusief een draagzak!

Leatherman Wingman
Leatherman is zowat de marktleider in de sector en het is heus niet moeilijk om in te zien hoe dat komt. Deze multitool is een echte must have en biedt een mes, meerdere types tangen, scharen, schroevendraaiers, flesopeners en nog veel meer. Bovendien is het hele toestel, zoals dat eigen is aan producten van Leatherman, heel compact en stevig. Ideaal om in je achterzak mee te nemen.

© Pexels.com

Whetstone 10 in 1 kampeertool
Dit multitool heeft heel wat weg van het Stansport multitool maar is net iets minder veelzijdig. Desondanks kan je nog altijd gebruik maken van een bijl, mes, schroevendraaier, nagelvijl, flesopener en meer. Daarbij krijg je ook bij dit model een heuse draagtas erbij en is het bovendien ook nog eens relatief betaalbaar. Een goede koop voor een rugzaktoerist die met een budget werkt.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Rapsil multitool
Dit multitool mag dan niet de kwaliteit van de spullen van Leatherman halen maar is wel goed geprijsd en handig in het gebruik. De grip wordt gemakkelijker gemaakt door een houten greep en je kunt het toestel met één hand hanteren. Bovendien is het een compact apparaat dat je zo in je achterzak mee kunt dragen. De gulden middenweg!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *