Reizen.be > 5 onderschatte steden die je écht moet bezoeken!

5 onderschatte steden die je écht moet bezoeken!

Er zijn een aantal steden die echt op je persoonlijke reisbucketlist horen, hoewel je in eerste instantie misschien niet aan deze bestemmingen zou denken. De volgende steden zijn rijk aan cultuur, activiteiten en schoonheid. Je zult je afvragen waarom je deze plekken niet eerder overwogen hebt om te bezoeken tijdens een Citytrip!

1. New Orleans, Verenigde Staten
New Orleans is perfect voor jazzliefhebbers, aangezien de jazzmuziek praktisch uitgevonden is in deze stad. Wie houdt van smaakvolle gerechten zit ook goed in New Orleans! Er worden diverse, kleurrijke maaltijden bereid die er gewoon om vragen om gegeten te worden. Denk aan jambalaya, rijst met garnalen en po’boy, het broodje waar Louisiana bekend om staat. Vooral in februari en eind maart is New Orleans een geweldige plek om naartoe te gaan, want dan wordt er Mardi Gras, een festiviteit die vergelijkbaar is met Carnaval, gevierd. Bij deze viering horen muziek, parades en maskers.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Krakau, Polen
Het is onmogelijk om Krakau niet leuk te vinden. Op iedere hoek van de straat sta je versteld van de prachtige architectuur, de vele restaurants en leuke winkels die de stad heeft. Wie niet vies is van een alcoholisch drankje, kan zijn geluk op in deze Poolse stad. De drankkelders van de bars in Krakau zitten namelijk tjokvol met diverse soorten wodka en bier. Daarnaast bevindt zich in het stadscentrum van Krakau het Wawel kasteel dat ’s zomers elke dag geopend is voor bezoekers.

3. Bratislava, Slovakije
Wie verzot is op reisjes maken, moet echt eens naar Bratislava gaan. In deze stad staan zulke mooie gebouwen, dat je alleen daarvoor al langs zou moeten komen. In het oude centrum van Bratislava vind je gezellige bars, cafés en restaurants waar je de keuze hebt uit tientallen soorten koud bier. Perfect voor bierfanaten op Citytrip!

4. Galway, Ierland
In Galway kun je zien wat voor een mooi land Ierland is. Met goede hotels, tientallen pubs, Ierse muziek en een middeleeuwse uitstraling zul je je als toerist in Galway helemaal op je plek voelen. Bovendien is er in deze stad altijd wat te doen. Er worden festivals georganiseerd waar je heen kunt gaan, je kunt gaan luisteren naar lokale artiesten en je zou zelfs oesters kunnen gaan proeven! De meeste toeristen kiezen ervoor om een reisje te maken naar Dublin, maar Galway doet zeker niet onder voor de Noord-Ierse hoofdstad. Wellicht ontdek je in Galway nog veel meer van de Ierse cultuur.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Genua, Italië
Italië is natuurlijk een veelbezocht land door toeristen. We kennen allemaal wel iemand die naar Rome, Milaan of Napels is geweest. Vaak wordt vergeten dat Genua ook een interessante, adembenemende Italiaanse stad is met veel luxe hotels. In deze stad zijn er oneindig veel kleine, schattige straatjes waar veelal kunst verkocht wordt. Genua ligt overigens aan de Middellandse Zee en is tegenwoordig een belangrijke havenstad. Tijdens een stadswandeling kom je niet alleen de Kathedraal van San Lorenzo of het Palazzo Reale tegen, maar ook sfeervolle binnenplaatsjes en kleinschalige eetgelegenheden.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *