Reizen.be > De 6 mooiste plekken op aarde

De 6 mooiste plekken op aarde

Tegenwoordig ligt de wereld aan onze voeten. Er zijn zoveel mooie bestemmingen waar we naartoe kunnen gaan. Natuurlijk hangt het er een beetje vanaf waar je interesses liggen, maar dan nog is er een ruime keus als het gaat om mooie plekken. We noemen de 6 mooiste plekken op aarde, maar we zouden er nog wel een aantal kunnen noemen. Welke plek mag volgens jou echt niet ontbreken in deze lijst? Laat het ons gerust weten in de comments.

Whitehaven Beach, Australië

©  Pixabay.com

Voor de strandliefhebber is dit strand een echt paradijs. Het doet zijn naam echt eer aan. Het spierwitte zand en het schitterende blauwe water zorgen dat iedere foto die je hier maakt lijkt alsof je fotoshop hebt gebruikt. Het strand ligt op Whitsunday Island wat een van de 74 eilandjes van de archipel is.

Bryce Canyon, Verenigde Staten

 ©  Pixabay.com

Dit Nationaal Park ligt in het zuidwesten van Utah en is adembenemend mooi. De hoodoos die gevormd worden door het vriezen en dooien van de kalk- en zandsteenformaties zorgen voor een bijzonder geheel. De zon voegt er nog een extra dimensie aan toe, tussen de rotsen door zorgt de lichtbal voor een uniek schouwspel. Prachtige uitzichtpunten en uitdagende wandelpaden maken dat de Bryce Canyon een unieke belevenis wordt.

Victoriawatervallen, Afrika

©  Pixabay.com

Deze watervallen liggen op de grens van Zimbabwe en Zambia, het zijn de breedste watervallen van Afrika. Met een enorm geraas stort het water langs de rotswanden naar beneden, een spectaculaire ervaring. Je kunt hier ook diverse wildwatersporten beoefenen of je gaat gewoon van heel dichtbij de watervallen bekijken.

De Lofoten eilanden, Noorwegen

©  Pixabay.com

Deze indrukwekkende eilanden liggen ten noorden van het vasteland van Noorwegen. Zelfs nog boven de poolcirkel. Behalve dat de eilanden schitterend zijn, heb je hier ook nog eens een grote kans om dat prachtige Noorderlicht te spotten.

Seychellen, Republiek der Seychellen in Afrika

©  Pixabay.com

Nog een plek met schitterende hagelwitte stranden en een extreem helderblauwe zee. Wuivende palmen en in de mooie turquoise zee vind je enorme roze granieten rotsen en indrukwekkende koraalriffen. Bezoek ook eens het tropisch regenwoud.

Mont Blanc, Frankrijk

 ©  Pixabay.com

Niet te ver van huis en toch een indrukwekkende plek is de Mont Blanc met zijn 4.800 meter hoogte. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en van het schitterende uitzicht genieten. De schoonheid van de Alpen ligt hier uitgestrekt voor je.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *