Reizen.be > Daarom gaan we graag op uitstap in de Provincie Oost-Vlaanderen
Kalkense Meersen

Daarom gaan we graag op uitstap in de Provincie Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen heeft de dagjestoerist en korte-vakantieganger heel wat te bieden. Niet alleen zijn er mooie, historische steden zoals Gent, Sint-Niklaas, Oudenaarde, … Je kunt er ook uitgebreid van de natuur en de rust genieten. De provincie is tot in al haar uithoeken populair voor fiets- en wandeltochten. Maar ook de vele evenementen trekken massa’s toeristen. Dit zijn een aantal redenen waarom je voor een vakantie in Oost-Vlaanderen kiest:

Kalkense Meersen
© Toerisme Oost-Vlaanderen

De mooiste kastelen ontdek je op de fiets

Het Oost-Vlaamse Scheldeland is de bouwgrond van een groot aantal prachtige kastelen. Dankzij een gloednieuwe kastelenroute kun je deze een voor een met de fiets verkennen.

Ontdek de mooiste kastelen met de fiets.

Wandelen en proeven van de Vlaamse Ardennen

Het zacht glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen met weiden, velden en bossen, is een waar paradijs voor de wandelaar. Bovendien gaat de regio ook prat op een aantal streekgebonden producten.

Verken en proef de Vlaamse Ardennen.

De Huysmanhoeve in het Meetjesland

Midden in het landelijke Meetjesland bewaart de historische Huysmanhoeve de folkloristische schatten van deze streek. Bezoek de hoeve of vertrek van hieruit op een mooie wandel- of fietstocht.

Afspraak in de Huysmanhoeve.

Meetjesland
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Zuivere lucht en cultuur in de Meetjeslandse bossen

Wie rust en herbronning zoekt in het bos, moet de 236 kilometer aan wandelpaden maar eens uitproberen in de Meetjeslandse bossen. Laat je ook verrassen door het in het groen verborgen cultureel erfgoed.

Trek erop uit in de Meetjeslandse bossen.

Mindful wandelen in het Meetjesland

Combineer een sessie mindfulness met een portie gezonde buitenlucht en een beetje beweging. In het Meetjesland volg je een uitgestippelde route van net geen 10 km met thematisch uitgewerkte rustpunten.

Sta stil en luister naar jezelf.

Fietsen langs de Dender

De Dender is een aangename rivier, waarlangs een mooi fietspad aangelegd is over het voormalige sleeppad. Onderweg geniet je van het mooie groen en legendarische steden met hun toeristische troeven en versnaperingen.

Raadpleeg de fietsgids langs Denderende steden.

Brouwerij Huyghe Melle
© Toerisme Oost-Vlaanderen

5 tips voor een uitstap bij slecht weer

Laat het slechte weer geen spelbreker zijn als jij toe bent aan een dagje uit of een weekendje weg. In Oost-Vlaanderen zijn er ook bij slecht weer heel wat dingen te doen en te bezoeken, zoals een brouwerijbezoek, een stoomtreinenmuseum, een kunstexpositie, een kasteel, …

Dit kun je doen bij slecht weer.

Plan Bier en Sint-Niklaas

Aan de hand van de Oost-Vlaamse biercultuur ontdek je Sint-Niklaas. Deze stad heeft nog veel meer in huis dan alleen een groot marktplein en een luchtballonnen-evenement. Een wandelroute langs 7 gezellige kroegen keert Sint-Niklaas binnenste buiten.

Ontdek Sint-Niklaas met Plan Bier.

Adriaen Brouwer en kunst in Oost-Vlaanderen

In Oudenaarde, de stad van de schilder Adriaen Brouwer, komt de kunstliefhebber ten volle aan zijn trekken. Niet alleen de expo over de Oudenaardse schilder, maar ook de kunstzinnige nevenprojecten zijn het bezichtigen waard. Plan daarbij nog een bezoekje aan een van de vele andere toeristische troeven van de streek en je bent weer het hele weekend bezet.

Tentoonstelling Adriaen Brouwer en meer.

Adriaen Brouwer
© Toerisme Oost-Vlaanderen

48 uur langs de oevers van de Schelde

Wanneer je je in Oost-Vlaanderen laat leiden door de Schelde, stuit je op kleurrijke rozenkwekerijen, bijzondere tuinen, ambachtelijke stokerijen en gezellige dorpskernen. Het vlakke land is ideaal voor een ontspannende fietstocht of wandeling met boeiende haltes.

Plan een 2-daagse in het Scheldeland.

Natuurliefhebbers kiezen voor de Kalkense Meersen

Een van de schatkamers die de Schelde voor ons achterlaat, is het gebied van de Kalkense Meersen. Je kunt er wandelen, fietsen en genieten van de rust. Maar vooral natuurliefhebbers halen hun hart op bij de fauna en flora, die zich in dit biotoop hebben ontwikkeld.

Kom tot rust in de Kalkense Meersen.

Wandelen langs de oevers

Het water heeft al van oudsher een merkwaardige aantrekkingskracht op mensen. Wandelaars zoeken niet zelden de paden op langs waterlopen en rivieren. In Oost-Vlaanderen zijn een aantal routes uitgestippeld, waarlangs je ongehinderd de loop van het water kunt blijven volgen.

Maak kennis met het oeverlopen.

Heilig Hart Bar Wetteren
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Bierliefhebbers volgen de biergids

De biergids is een handige, 110 pagina’s tellende brochure, waarin je alle informatie terugvindt over het Oost-Vlaamse bierlandschap. De gids bevat een overzicht van brouwerijen, streekbierencafés, wandel- en fietsroutes in het teken van de biercultuur en nog veel meer.

Verneem meer over de biergids. 

Statig en sierlijk: Kasteel Ooidonk

Kasteel Ooidonk is een van de pareltjes uit het verleden, die nog altijd goed bewaard zijn gebleven. Het elegante gebouw spreekt tot de verbeelding. Ook het interieur van het kasteel is te bewonderen. Vergeet het koetshuis niet en de prachtige tuin.

Bezoek Kasteel Ooidonk.

48 uur bier in het Scheldeland

Maak kennis met de biercultuur van het Oost-Vlaamse Scheldeland. Bezoek een brouwerij met aansluitend een proeverij. Ontdek de nieuwigheden op de markt en geniet van de eigentijdse smaken. Ondertussen verken je ook de mooie streek.

Geniet van de biercultuur in het Scheldeland.

Gent
© Toerisme Oost-Vlaanderen

Gent in het teken van het bier

Bezoek de hoofdstad van Oost-Vlaanderen in het kader van één grote bierproeverij. Gent is niet alleen een magnifiek mooie stad met een veelvoud aan historische bezienswaardigheden. Het beschikt ook over een hele reeks authentieke en gezellige cafés, waar diverse streekbieren kunnen gedegusteerd worden.

Bezoek Gent als bierliefhebber.

Wandelen op de taalgrens

Een waaier aan uitgestippelde wandel- en fietsroutes liggen verspreid over het groene heuvelland op de grens van Oost-Vlaanderen met Henegouwen. In de gids ‘Grensgevallen’ vind je een ruim aanbod aan wandel- en fietsroutes in de omgeving van de taalgrens.

Ontdek de wandel- en fietsgids ‘Grensgevallen’.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *