Reizen.be > Verleng je dagje uit naar Pairi Daiza met een hotelovernachting
Pairi Daiza

Verleng je dagje uit naar Pairi Daiza met een hotelovernachting

Als je je kinderen een dagje naar de dierentuin neemt dan kan hun dag niet meer stuk. Dieren en kinderen zijn altijd een goede combinatie. Daarnaast kunnen kinderen in een dierentuin ook heel veel leren. Kortom, een dagje naar de dierentuin is altijd leuk en leerzaam voor zowel de kinderen als de ouders. De bekendste dierentuin van België is wel Pairi Daiza. Het dierenpark dankt haar populariteit vooral aan de komst van de panda’s enkele jaren terug. Hoewel Pairi Daiza gemakkelijk met de auto bereikbaar is, kun je het dagje uit verlengen door een hotelovernachting te boeken. Zo kun je desnoods nog een dagje langer blijven en bijvoorbeeld de nabijgelegen stad Bergen verkennen.

Pairi Daiza
© Pixabay.com

Pairi Daiza

Pairi Daiza werd in 1994 geopend, nog wel als Parc Paradisio, maar onderging in 2009 een naamsverandering naar de huidige naam. De blikvangers van het park zijn natuurlijk de twee pandaberen die China voor een periode van 15 jaar aan België heeft uitgeleend. Maar er zijn nog tal van andere mooie en interessante exotische dieren te bezichtigen. De huidige bezoekersaantallen tikken momenteel bijna de twee miljoen per jaar aan. Pairi Daiza is opgedeeld in thematische werelden:

  • De Lagune: Hier zie je veel zeedieren, een groot aquarium, een apeneiland en een gedeelte met enkel specifiek Australische dieren.
  • De Bakermat: Dit is een gedeelte waar grote Afrikaanse dieren leven, zoals olifanten, neushoorns, luipaarden en struisvogels.
  • Chinese tuin: Logischerwijs is dit het gedeelte van de twee panda’s, maar ook rode panda’s en andere Oosterse dieren.
  • Oasis: Dit gedeelte bestaat uit een serre van 7000 m², met allerlei exotische vogels, schildpadden, aapjes en een collectie cactussen.
  • Het Koninkrijk van Ganesha: Dit gedeelte is gericht op de Indonesische wereld, met bijbehorende dieren en gebouwen.
  • La Terre du Froid: Hier vind je een bizonpark, wasberen en een groot Russisch restaurant.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Hotel Casteau Resort Mons

Dit hotel is gunstig gesitueerd op amper 17 kilometer van Pairi Daiza en op 8 kilometer van het centrum van Bergen. Het hotel ligt in een prachtige bosachtige omgeving en heeft enkele faciliteiten om het je nog aangenamer te maken. Je kunt gebruik maken van de sauna of jacuzzi in de wellness, maar ook een drankje doen aan de bar.

Pairi Daiza
© Pixabay.com

Je hebt de keuze om een standaardkamer te boeken of een executivekamer. De luxe uitgeruste kamers zijn allen voorzien met een badkamer met bad of douche en een haardroger, een televisie, een kluisje en je kunt gebruik maken van gratis wifi. Daarnaast zijn er ook koffie- en theefaciliteiten op de kamer. Bij boeking mag je ook nog ‘s ochtends aanschuiven bij het warm en koud ontbijtbuffet, zodat je de volgende dag op pad kunt om de stad Bergen te verkennen. Bij de receptie kun je terecht in allerlei talen, zoals Frans, Nederlands, Italiaans, Engels en Duits.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *