Reizen.be > 5 absolute must-do’s in Gent
Graslei Gent

5 absolute must-do’s in Gent

Gent is een prachtige, sfeervolle en bruisende stad en trekt jaarlijks dan ook veel toeristen. Het mooie aan Gent is dat de rijkdom uit vroegere eeuwen nog steeds terug te vinden is in de architectuur van de binnenstad. Ga vooral naar Gent om te genieten van de historische gebouwen, de oude kerken en de sfeervolle pleinen. Het voordeel van Gent is dat de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen, zodat je niet kilometers hoeft te lopen. Je kunt Gent trouwens ook bewonderen vanaf het water met een rondvaartboot. We hebben alvast vijf bezienswaardigheden voor je uitgezocht.

Graslei Gent
© Wikipedia.org

1. De Gras- en Korenlei
De Graslei en de Korenlei zijn twee oude handelskades, waarvan de middeleeuwse gildehuizen met hun trapgevels bewaard zijn gebleven. Tegenwoordig is dit de plek waar de bars, cafés en restaurants gevestigd zijn. Vooral in de zomermaanden heerst er een gezellige drukte op de terrassen en is het heerlijk toeven aan het water. Het is zeker aan te raden om vanaf een van de leien een trip te maken met een rondvaartboot.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

2. Het Belfort
Als je Gent ook eens van bovenaf wilt bekijken is het zeker een aanrader om de Belforttoren te beklimmen. Na 386 treden genomen te hebben ben je boven en vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad. Hou je niet zo van klimmen of ben je slecht ter been? Geen nood want de toren heeft ook een lift. Het Belfort is in 1380 gebouwd en behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. In het verleden deed de toren voornamelijk dienst als uitkijkpost, klokkentoren en gevangenis.

3. De Sint- Baafskathedraal
Deze imposante kathedraal bevindt zich aan het Sint- Baafsplein en is een van de mooiste bezienswaardigheden van Gent. In de twaalfde eeuw is men begonnen om de Sint- Janskerk om te bouwen tot de kathedraal zoals hij nu is. In de Sint- Baafskathedraal kun je veel kunst bewonderen en het absolute hoogtepunt is het schilderij “De aanbidding van het lam gods” van Jan van Eyk. Men zegt dat je niet in Gent geweest bent als je dit schilderij niet gezien hebt.

Lam Gods Gent
© Wikipedia.org

4. De Vlaamse Opera
Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar in 1698 opende de Vlaamse Opera in Gent. Helaas werd dit gebouw in 1840 door brand verwoest, maar het werd herbouwd en nu is het qua inrichting een van de mooiste gebouwen van Gent. Je kunt er onder andere de prachtige kroonluchter in de theaterzaal, de mooi gedecoreerde balkons en de betoverende Lullyzaal bewonderen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-28]

5. Het huis van Alijn
Het huis van Alijn deed vroeger dienst als gebedshuis en is tegenwoordig een van de bekendste musea van Gent. Het museum geeft op een prachtige manier de historie van Gent en je waant je helemaal in het leven van de middeleeuwse Gentenaar. Ook de (vrij toegankelijke) binnenplaats van het museum is absoluut een bezoek waard. Hier zijn zestien kleine witte huisjes te vinden die in vroegere tijden onderdak boden aan de arme mensen van de stad.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *