Reizen.be > Bijzondere overnachtingsplekken in het Nederlandse Drenthe
Drenthe

Bijzondere overnachtingsplekken in het Nederlandse Drenthe

Voor een zalig weekendje weg hoeft u niet heel ver te reizen. Onze bovenburen hebben prachtige natuurgebieden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Eén van de provincies van Nederland met veel natuurlijk schoon is de provincie Drenthe. Dit is een provincie in het noorden van Nederland en beschikt over verschillende natuurparken met bijzondere accommodaties. U kunt overnachten in moderne boomhutten of zelfs plaggenhutten. U zult alle hectiek van overnachten in de drukke stad achter u laten en zich volledig één met de natuur voelen. Het is eens iets anders dan een overnachting in een standaard hotel. Durft u het avontuur aan om eens iets anders te proberen? Dan hebben wij 5 bijzondere accommodaties voor u op een rijtje gezet die een overnachting meer dan waard zijn.

Drenthe
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

1. Overnachten in een Cabiner
Overnachten in een Cabiner zal aanvoelen alsof u volledig alleen in de wildernis bent. Na een dag heerlijk wandelen door de mooiste natuurgebieden van het Staatsbosbeheer kunt u zich terugtrekken in uw Cabiner. Het enige waar u door omringd zult zijn, zijn bomen en planten. Het perfecte idyllische plaatje voor een perfect ontspannen reisje.

[do_widget id=enhancedtextwidget-34]

2. Overnachten in een Gevangenismuseum
Vrijwillig naar een gevangenis gaan is nog nooit zo verleidelijk geweest. Het gevangenismuseum staat in Veenhuizen en is één van Nederlands oudste en goed bewaarde gevangenissen. Hier leert u alles over de rechtspraktijk en gevangenisstraffen van Nederland vanaf 1600 tot heden. Op het terrein van het Gevangenismuseum kunt u naast het museum zelf ook overnachten. Op het terrein staan vijf voormalige bewaarderswoningen die omgetoverd zijn tot sfeervolle moderne appartementen. Elke woning is anders, maar in elke woning zijn ook zo veel mogelijk elementen bewaard gebleven die u een kijk geven in hoe de huisjes vroeger ingericht waren, van oude schoorsteenmantels tot originele balkonconstructies.

Drenthe
© Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

3. Slapen in een boomhut
Altijd al een grote fan geweest van Disney’s Jungle Book? Dan is het slapen in een echte boomhut iets voor u. Dit is de perfecte gelegenheid waarbij u uw kinderdroom uit kunt laten komen. Drenthe biedt verschillende boomhutten aan verspreid over de gehele provincie waar u in alle rust kunt overnachten. Ontsnap aan de drukte en de chaos van de grote steden en trek u zelf volledig terug in de huisjes van moeder natuur. De boomhutten zien er van buiten zeer authentiek uit maar van binnen zijn deze voorzien van moderne faciliteiten zodat u niks tekort zult komen. Naast de moderne faciliteiten zijn ook de uitzichten noemenswaardig. De natuur vanuit de hoogte bekijken was nog nooit zo leuk.

4. Slapen in een plaggenhut
Plaggenhutten zijn hutten in de vorm van driehoekjes die vroeger voornamelijk bewoond werden door het armste deel van de Nederlandse bevolking. Vanop een afstand lijken het losse daken op de grond zonder het huisgedeelte eronder. Wat vroeger enkel in trek was bij de arme arbeiders is tegenwoordig wel anders. Deze hutten zijn gezellig en knus en voorzien van alle benodigdheden voor een romantisch weekendje weg.

[do_widget id=enhancedtextwidget-34]

5. Creatief en kunstzinnig overnachten
Wilt u echt eens helemaal uit de comfortzone gaan en iets heel anders proberen? Dan is het kunstzinnig en creatief overnachten echt iets voor u. Het is een collectie aan vakantiewoningen die elk weer iets anders symboliseren. Van kleurrijk en creatief tot strak en modern. Een huisje midden in de stad of een hutje in het bos. Alles is mogelijk wanneer u voor dit concept kiest. Twee woningen die er echt uitspringen zijn Mùsarrindill en Bungalowpark Lanka. Beide in het bos, maar beide op een hele andere manier. De ene is heel strak en modern en de andere zal aanvoelen alsof u via een tijdmachine in het verleden beland bent.

Klik hier voor nog meer tips voor een leuke vakantie in Nederland.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *