Reizen.be > 59 nationale parken in Noord-Amerika

59 nationale parken in Noord-Amerika

Wanneer je denkt aan nationale parken in Amerika, denk je vaak aan de beroemde parken zoals Yellowstone of Grand Canyon. Natuurlijk zijn deze parken het bezoeken waard, maar wanneer je een rondreis aan het boeken bent, is het ook leuk om te kijken of je de iets minder bekende parken ook wilt bezoeken en deze kunt betrekken in je rondreis. Je kunt hierbij denken aan het Denali National Park, Vulcanoes National Park, Petrified Forest National Park, Zion National Park en Big Bend National Park. In totaal zijn er in Noord-Amerika 59 nationale parken, waarvan deze parken een klein gedeelte is. Het is de moeite waard om deze parken nader te bekijken, maar ook om de andere parken bij het plannen van de rondreis te betrekken. Er is zoveel moois te zien op dit gebied. Dit zijn de vijf minder gekende, maar absoluut de moeite waard!

© wikimedia.org

1. Bergachtig landschap in Denali National Park
Denali National Park in Alaska heeft de hoogste berg van Amerika, namelijk de Mount McKinley. Wanneer je houdt van een bergachtig landschap, kun je vanaf de Mount McKinley genieten van een sprookjesachtig uitzicht op bergen, waarvan sommige bergtoppen besneeuwd zijn.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Vulkanisch landschap in het Hawaii Vulcanoes National Park
Het is wel bekend dat er in Hawaii meerdere vulkanen zijn. Actieve vulkanen kun je bewonderen in het Hawaii Vulcanoes National Park. Dit park ligt vlakbij het eiland Big Island. Bekende vulkanen in dit park zijn de Mauna Loa vulkaan en de Kilauea. Bijzonder is dat het in dit park mogelijk is om hete lava in de zee te zien stromen.

3. Versteende bomen in Petrified Forest National Park
In dit park in Arizona zie je versteende bomen in een woestijngebied. Dit zegt de naam Petrified Forest natuurlijk ook al. In dit park kun je vanuit verschillende punten in het park hogerop klimmen om mooie vergezichten te bewonderen. Het is een aanrader om het uitkijkpunt bij de Tepees te beklimmen, omdat je vanuit dit punt kleurrijke bergen in de vorm van piramides kunt zien.

© wikimedia.org

4. Eén van de bekende parken: Zion National Park
In de staat Utah kun je genieten van Zion National Park. Ook dit park met een kleurig berglandschap heeft veel verschillende uitkijkpunten. Het park bestaat uit hoge plateaus, canyons en bergtorens. De bergen bestaan uit zandsteen. Zion Canyon is een geliefde plek in dit park. Vlakbij de Zion Canyon is ook de Virgin River te vinden.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Grens met Mexico: Big Bend National Park
In Texas, dichtbij de grens met Mexico, ligt Big Bend National Park. Dit park is gevormd door de rivier de Rio Grande. In dit park wordt woestijn met canyons gecombineerd. Het woestijngedeelte heet het Chihuhuan Desert. Een canyon die het bekijken waard is, is de Santa Elena Canyon.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *