Reizen.be > Bali: een overzichtelijk paradijs

Bali: een overzichtelijk paradijs

Het vulkanische eiland Bali verovert zo uw hart. Is het niet vanwege de vele fascinerende tempels, dan is het wel vanwege de jungle-achtige vegetatie, prachtige bergen en de eindeloze stranden om heerlijk te zwemmen of surfen. Bali is de perfecte stemming voor iedereen die een klein, overzichtelijk paradijs zoekt. In dit artikel vindt u een overzicht van algemene informatie over het eiland.

© Pixabay.com

Overnachten op Bali
De prijzen voor accommodaties lopen sterk uiteen. Vlakbij het vliegveld zijn de prijzen gematigd, ongeveer € 25/nacht voor een hotelkamer, inclusief ontbijt. Verder in het zuiden zijn de prijzen nog vriendelijker: € 8 voor een nacht in een bungalow of € 47 voor een luxe hotel. In het hoofdseizoen zijn de mooiste plekken snel volgeboekt, daarom loont het om online te boeken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Reizen op Bali
Veel hotels bieden een gratis of goedkope rit vanaf het vliegveld aan. Eenmaal aangekomen, verkent u voor €4 per dag het eiland. In het zuiden valt het reuze mee met het verkeer. Sterker nog, u zult vele anderen toeristen tegenkomen op de weg. Als u liever niet zelf rijdt, kunt u voor een lage prijs achterop bij een scooterrijder. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een auto met een Engelstalige chauffeur te reserveren. Hiervoor betaalt u tussen de €30 (6 uur) en €38 (10 uur) voor.

Surfgebieden op Bali
Surfliefhebbers kunnen hun energie kwijt op de golven van Changgu, Medewi, Padang Padang of Dreamland. Tot slot is Kuta beach de beste plek voor beginnende surfers.

Lekker eten op Bali
Het eten in Bali is enorm goedkoop, dus voor dat geld kunt u een hoop andere leuke dingen doen. De maaltijden in restaurants komen uit alle windstreken en kosten tussen de €0.85 en €4 per gerecht.

© Flickr.com

Wat te doen op Bali
Bali is de perfecte stemming om helemaal te ontspannen. Al helemaal omdat massages daar $5 per uur kosten, terwijl ze negen van de tien keer niet kunnen tippen aan massages in België. Cultuurliefhebbers mogen de show Kecak Fire Dance niet missen: de naam zegt eigenlijk al genoeg… aanschouw het zelf! Daarnaast is de zonsondergang bij de beroemde tempel Pura LUhur Uluwatu iets wat u niet wilt missen. Dit lijstje kan nog wel even doorgaan, maar eigenlijk is het veel leuker om alles zelf tijdens het reizen te ontdekken!

Geld wisselen op Bali
Op Bali betaalt u met de Indonesische munt Rupiah. Het is belangrijk dat u veel kleingeld heeft, omdat alles relatief goedkoop is en de verkopers vaak niet over genoeg wisselgeld beschikken. Wissel liever ook niet meer dan €100 per keer om, want het kan nog weleens voorkomen dat u niet het goede bedrag terug krijgt…

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Wanneer kunt u het beste reizen naar Bali?
Een vakantie naar Bali kunt u het beste in juni of eind september boeken. Dan heb je het beste klimaat en is het niet al te druk. Als het te heet is, heeft u waarschijnlijk geen zin om veel te lopen. Tegelijkertijd is het regenseizoen natuurlijk ook niet ideaal.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *