Reizen.be > 7 tips voor Costa Rica

7 tips voor Costa Rica

Costa Rica is een bestemming die er niet alleen paradijselijk uit ziet, maar ook ontzettend veel te bieden heeft. Het regenwoud, een blauwe zee, heel wat cultuur en een ontzettend vriendelijke lokale bevolking. Al op zoek geslagen naar een leuke accommodatie voor een droomvakantie? Groot gelijk, maar dan is het nog een goed idee om even de beste tips voor een reis naar dit Centraal-Amerikaanse land in het achterhoofd te houden.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Wees er op tijd bij
Costa Rica is ontzettend populair bij de bevolking van de Verenigde Staten. Ben je van plan om het land te ontdekken en tegelijkertijd de winter te ontsnappen? Dan ben je er best op tijd bij rond Kerstmis en Nieuwjaar. Daarnaast is ook de periode rond Pasen er eentje die je best ruim op voorhand plant. Zeker de moeite waard overigens dankzij een eindeloze processie aan parades!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Een beetje organisatie kan geen kwaad
In veel landen ben je beter af op eigen houtje dan een georganiseerde ronde te maken van het land. Costa Rica is daar echter wel een uitzondering op. De prijzen zijn er relatief hoog voor wie niet weet waar te zijn en het openbaar vervoer is onbetrouwbaar en soms onbestaande. Een georganiseerde tour van het land kan jou dan ook veel kommer en kwel besparen.

Neem genoeg geld mee
Costa Rica is één van de duurste landen in Latijns-Amerika. Om het even in perspectief te zetten: voor heel wat items in de supermarkt betaal je gewoon even veel als in België. Neem dus voldoende geld mee en tracht ter plaatse zo veel mogelijk de lokale etablissementen op te zoeken.

Hou rekening met het weer
Costa Rica ligt in een ontzettend warme streek, maar dat betekent natuurlijk niet dat het er altijd droog is. Integendeel: zelfs buiten het regenseizoen komt het meer dan eens voor dat een stortbui de hele dag verpest. Waterdichte kleding is een echte must en bij voorkeur zorg je er ook voor dat jouw bagage waterdicht is.

© Flickr.com

Leer de taal
Er lopen in Costa Rica heel wat locals rond die het Engels zeker machtig zijn. Een beetje Spaans leren maakt van jou echter een graag geziene gast en vaker wel dan niet scheelt dat ook in het uitgavepatroon. Je zult snel merken dat zelfs een accommodatie plots goedkoper kan worden als je wat Spaans spreekt.

Het milieu is van belang
Costa Rica is een land dat ontzettend hard bezig is met het bereiken van een neutrale Co²-uitstoot. Dat betekent ook dat je heel erg snel in de gunst van de lokale bevolking kunt komen door daar rekening mee te houden. Een duurzame toerist? Klinkt goed toch.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Bezoek de buurlanden ook eens
Ben je op reis in het prachtige Costa Rica? Plak er dan ineens een extra weekje aan vast om ook Nicaragua en Panama te ontdekken. Beide landen trekken heel wat minder toeristen aan dan Costa Rica, maar zijn meer dan de moeite waard. Het is er goedkoper, even mooi en ongerept.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *