Reizen.be > Naar het einde van de wereld met Zuiderhuis

Naar het einde van de wereld met Zuiderhuis

Argentinië is een prachtig land, met schitterende bergen, grillige rotspartijen en indrukwekkende kloven. Dit Zuid-Amerikaanse land heeft een gerenommeerd wijngebied, dat gelegen is in de vruchtbare valleien. Ga met Zuiderhuis mee op een rondreis door dit fantastische land en ontdek Patagonië, een gebied dat zich uitstrekt over zowel Argentinië als Chili. Eén ding is zeker, het wordt een reis om nooit te vergeten!

© Zuiderhuis.be

Het grillige noorden van Argentinië
In het noorden van Argentinië vind je de vallei de Quebrada de Humahuaca in de provincie Jujuy. Deze vallei staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Bewonder de wonderlijke rotsformaties en imposante kloven in dit kleurrijke landschap met diverse berghellingen. Het is een vruchtbaar gebied met diverse wijngaarden. Een bekende wijnstreek is die van Cafayate. De oorspronkelijke bevolking van deze streek bestaat uit de Quechua-indianen. Bezoek de pittoreske dorpjes en de lokale indianenmarkten om het echte leven hier te beleven. Vergeet ook zeker de indrukwekkende Watervallen van Iguaçu niet die in het Nationaal Park liggen, op de grens met Brazilië. Neem je fototoestel mee, want deze watervallen behoren tot de mooiste op onze planeet! Een andere topattractie in het noorden van Argentinië is het zoutmeer Salinas Grandes. Dit gigantische zoutmeer ligt op 3350 meter hoogte en de route ernaartoe is al een beleving op zich. Verder kun je naar Puna rijden, een hoogvlakte met diverse opgedroogde zoutmeren en eindeloze vlaktes waar je lama’s ziet grazen. Het is hier minder toeristisch en je vindt er een overweldigende natuur. De vallei Quebrada de Humahuaca was al in de tijd van de oude inca’s een deel van de handelsroute Camino Inca, die dwars door het Andesgebergte loopt. In de vallei vind je koperkleurige bergen en leuke dorpen zoals Humahuaca en Tilcara. Wandelaars komen hier zeker aan hun trekken.

[do_widget id=enhancedtextwidget-7]

Patagonië

© Zuiderhuis.be

Dit gebied, dat zich uitstrekt over Argentinië en Chili, is het summum voor natuurliefhebbers, want het is één van de laatst overgebleven wildernissen op aarde. Geniet van de uitgestrekte pampa’s, imposante gletsjers, schitterende helderblauwe meren en de indrukwekkende pieken van het Andesgebergte. Je vindt hier twee nationale parken, namelijk het Nationaal park Los Glaciares in Argentinië met bergen, bossen en meren en het prachtige Nationaal park Torres del Paine in Chili met het indrukwekkende Painemassief. Je kunt hier schitterende wandelingen maken, bijvoorbeeld naar de voet van de berg de Cerro Torre of naar de berg de Fitz Roy. Een andere optie is om naar de reusachtige gletsjers Perito Moreno en Grey te lopen. Je kunt tevens een meerdaagse trekking met een gids maken. Wie even wat anders wil doen, kan een tocht maken met een kano in het Nationaal Park Tierra del Fuego, dat in het Argentijnse deel van Vuurland ligt. Dit is één groot avontuur! Een andere mooie boottocht is die op het Beagle-kanaal. Je wordt hier getrakteerd op een prachtig uitzicht op de baai en de bergen en je kunt er zeeleeuwen en zeehonden spotten.

[do_widget id=enhancedtextwidget-7]

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *