Reizen.be > 7 spectaculaire Japanse treinreizen

7 spectaculaire Japanse treinreizen

Iedereen kent wel de indrukwekkende kogeltreinen van Japan. Ontzettend snel, zeer efficiënt en hypermodern. Wat je misschien niet weet is dat de Japanners naast gek van kogeltreinen ook verzot zijn op alle andere types treinen. Niet toevallig zijn er in Japan dan ook heel wat verbindingen terug te vinden specifiek gemaakt voor de indrukwekkende uitzichten. De beste van Japan? Dat zijn de volgende:

© wikipedia.org

Twilight Express Mizukaze en Train Suite Shikishima
Deze twee indrukwekkende treinen steken elkaar naar de kroon wat betreft het aanbieden van de meeste luxe. Zo is het bij de Twilight Express mogelijk om een heuse suite te boeken met een eigen eetzaal en een privé-balkon. Bij de Train Suite Shikishima waan je je in Victoriaanse tijden met een schitterend houten decor. Het eten? Dat wordt geserveerd door een Chef met Michelin ster. Al zin om een accommodatie op de trein te boeken? Dan oefen je best heel wat geduld uit: alles is volzet tot diep in 2018.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Seven Stars
De eerste echte luxe trein die Japan rijk was? Die vind je terug op Kyushu, het derde grootste eiland van Japan. Gelanceerd in 2014 biedt de Seven Stars ruimte aan 30 passagiers en is het nog steeds een voertuig dat standaarden zet. Het exclusieve houten interieur en een exclusieve toegang tot Sengan-en, een site dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, maken van deze trein een echte must.

Royal Express
De Royal Express biedt plaats aan 100 gasten, wat in de wereld van dit type treinen een ontzagwekkend aantal is. De route loopt zuidwestelijk van Yokohama tot het prachtige Izu. De eerste rit van deze trein ging pas door in september 2017, maar het leidt geen twijfel dat de populariteit zal groeien.

De Gono Line
De Gono Line is het antwoord op de luxe en elite treinen die doorheen het land lopen. De Gono Line maakt er immers een erezaak van om de passagiers te amuseren met lokale instrumenten en lokaal talent. Zo is er de shamisen van de Honshu Tsugaru regio, een type gitaar die in de streek zeer populair is. Op andere momenten wordt er commentaar gegeven in het lokaal dialect. Een echte ervaring!

© commons.wikimedia.org

De Seibu feesttrein
De meeste treinen die bedoeld zijn om het landschap te ontdekken zijn stil en beschaafd. Heb je echter zin om even helemaal wild te gaan? Dan is de Seibu lijn de juiste trein voor jou. Niet voor niets wordt deze trein ook vaak afgehuurd voor een feestje of een reünie. Veel plezier!

De Seibu onzichtbare trein
De nieuwe Seibu trein die in 2018 gelanceerd zal worden is een ander type trein dan de rest. De bedoeling? Om zo onzichtbaar mogelijk doorheen het landschap te glijden zonder gezien te worden van Tokio tot Chichibu.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Wakayama Kishigawa lijn
Deze trein met een rit van zo’n 14 kilometer is op zichzelf geen opvallende verschijning. Wat wel opvallend is? Dat alle bezoekers begroet worden door de kat Tama! Als dat geen reden is om het fototoestel boven te halen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *