Reizen.be > De 5 plekken die je tijdens een rondreis door Australië niet mag missen!

De 5 plekken die je tijdens een rondreis door Australië niet mag missen!

Een van de populairste landen om een rondreis door te maken is Australië. Het is een plek die zeer bekend is bij de toeristen. Veel van hen maken de gebruikelijke trip langs Sydney, Ayers Rock en de Great Barrier Reef. Welke plekken mag je echter tijdens een rondreis door Australië zeker niet missen? We zullen hier vijf plaatsen bespreken die niet mogen ontbreken.

© Pixabay.com

1. Voor de flora en fauna
Mackay in Queensland is omgeven door suikerriet en tropisch regenwoud. Het is een geweldige plek om het Eungella National Park te bezoeken. Dit regenwoud heeft enorme rivieren waar je langs kunt wandelen. Een van de grootste rivieren is Broken River. De ideale plek voor een picknick. Tussen de bomen kun je prachtige vogels spotten. Op de terugweg kun je slenteren over de gouden stranden van Harbour Beach.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Voor epische zonsondergangen
Als je iets verder naar het westen trekt van de Great Ocean Road naar Tower Hill, Victoria, vind je een schitterende vulkanische krater Te midden van al het as is er een vruchtbaar groen gebied waar zich veel koala’s en kangoeroes bevinden. Vanaf het bezoekerscentrum kun je geleide wandelingen maken die je introduceren aan de wilde dieren en de Aboriginal geschiedenis. De zonsondergangen zijn de grootste toeristische attractie van de locatie. Na afloop kun je de fauna zien, die op dit moment van de dag het meest actief zijn.

3. Voor de mooiste foto’s
Voor de mooiste foto’s kun je het beste naar Devil’s Marbles gaan in het Northern Territory. Je moet er wel iets voor over hebben: het is een lange rit naar deze schitterende plek. Devil’s Marbles ligt zo’n 130 km ten zuiden van Tennant Creek. Het is een geologisch fenomeen, waarbij een handvol aan rotsstenen zijn verspreid over het gebied. De Aboriginals hebben een mooi verhaal over de eieren van de regenboom slang die met de stenen te maken hebben.

© Pixabay.com

4. Voor de wijn
De meeste toeristen gaan voor de wijn naar Margaret River. Ze slaan echter de lekkerste wijn over die zich in Denmark bevindt. Hier vind je boetiek wijnhuizen en lokale restaurants. De Castelli Estate beschikt over een mooie Pinot Noir en Shiraz. Een tip is Pepper and Salt. De chef Silas serveert schitterende gerechten met een Indische-Figi achtergrond. In maart en april kun je naar de Taste Great Southern gaan, waar de beste streekproducten worden gevierd.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

5. Voor de ongelofelijke reis
Superlatieven komen tekort voor de Nullarbor Plain. Dit gebied in South Australia beschikt over het grootste stuk kalksteen van de omgeving. Ook beschikt deze plek over het langste rechte stuk rails en over het grootste golfterrein. The Nullarbor Plain is ideaal voor een lange maar epische reis, met pitstops bij het golfterrein, stoffige bars langs de weg of the Great Australian Bight. Je zult hier een geweldige rondreis beleven!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *