Reizen.be > 7 slimme tips voor op reis
wereldbol

7 slimme tips voor op reis

Ga je reizen, dan is het wel zo prettig als je goed voorbereid aankomt en ook ter plaatse goed je weg weet te vinden. Daarom hebben we hier een aantal slimme tips op een rijtje gezet, waarmee jij volledig praktisch uitgerust op je bestemming aankomt. Lees ze dus snel door en je kunt daarna direct je vakantie boeken!

wereldbol
© Pixabay.com

1. Alle ruimte in het vliegtuig
Je vakantie begint al zodra je aan boord van het vliegtuig stapt. Hoe fijn is het dan als je voor extra ruimte en comfort kunt gaan? Wacht daarom geduldig tot het grootste deel van je medepassagiers is ingestapt en ga zelf dan pas aan boord. Vraag de stewardess of er nog veel lege plekken over zijn en wie weet krijg je wel een hele rij voor jezelf!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

2. Maak gebruik van de faciliteiten op het vliegveld
Zeker bij een langere overstap kun je je afvragen wat je allemaal kunt doen om de tijd te overbruggen. Dan is het goed om te weten dat de meeste vliegvelden van allerlei faciliteiten voorzien zijn, zoals bijvoorbeeld douches. Voor slechts een paar euro fris jij je helemaal op!

3. Plaatselijke openbaar vervoer apps
Ben je eenmaal op de plaats van bestemming? Dan wil je natuurlijk de omgeving gaan verkennen. Een leuke manier om dit te doen is per openbaar vervoer. Vraag de plaatselijke bevolking welke apps zij bij hun reizen gebruiken, zodat ook jij precies weet hoe je het snelst bij de hotspots komt!

4. Op Instagram nieuwe plekken ontdekken
Nu je toch je smartphone bij de hand hebt, surf gelijk even door naar Instagram. Zoek hier naar de meest populaire hashtags van de stad of wijk en ontdek op deze manier allerlei leuke nieuwe plekken.

Smartphoto Instagram
© Pexels.com

5. Je omgeving in kaart brengen met Google Maps
Ook heel nuttig tijdens het navigeren door nieuwe steden en regio’s is Google Maps. Het handige hiervan is dat je heel eenvoudig locaties van leuke restaurants, bars en bezienswaardigheden kunt opslaan. Van tevoren kun je ook kaarten offline opslaan. Super handig wanneer je niet weet of je tijdens je tocht wel een verbinding met internet kunt maken!

6. Meer uit je smartphone camera halen
Wie kan tegenwoordig nog zonder smartphone, niemand toch? Zeker niet met al die handige functies die zeker op reis van pas komen. Stel je camera op panorama modus in om lange bouwwerken, zoals torens, tempels of wolkenkrabbers volledig vast te leggen. Panorama alleen voor de breedte? Zeker niet! Hou je smartphone gewoon in verticale stand en je zult zien dat je ineens veel meer op je foto kunt vastleggen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

7. Wereldstekker is niet nodig
De wereldstekker was vroeger echt onmisbaar voor reizen naar verre landen. Tegenwoordig maken echter steeds meer (mobiele) apparaten gebruik van USB-poorten om op te laden. Hiervoor kun je op je bestemming heel gemakkelijk een passende, lokale laadsnoer kopen. Je wereldstekker kun je dus prima thuislaten!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *