Reizen.be > Op zoek naar een originele en exotische huwelijksreis?
Kashmir

Op zoek naar een originele en exotische huwelijksreis?

Ieder pas getrouwd stel wil een onvergetelijke, speciale en romantische huwelijksreis. Voor koppels die houden van reizen is Kashmir de ideale bestemming! Er zijn namelijk onwijs veel gave activiteiten te doen zijn en er zijn tal van schitterende plekjes te ontdekken. De volkeren uit het Mogolrijk noemden de regio in het verleden niet voor niets het “paradijs op aarde”. Ook aan comfortabele accommodaties is geen gebrek in de toeristische gebieden van Kashmir. Dolgelukkige koppels hebben in de prachtige omgeving van Kashmir, tussen de Himalayas, werkelijk de tijd van hun leven.

Kashmir
© Flickr.com

Adembenemende natuur
De schoonheid van de de natuur in Kashmir is nauwelijks in woorden te omschrijven. Dankzij de vele valleien, rivieren en meren is er groen en water invloed. De beste tijd van het jaar om de natuur van Kashmir te ontdekken, is in de lentemaanden. Dan lopen de tulpen in het tulpenpark namelijk uit. Dit park is de enige plek in India waar tulpen groeien. Ze staan er ongelooflijk mooi bij met de bergen op de achtergrond!

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Bijzondere cultuurelementen
Kashmir staat niet alleen bekend om prachtige natuurlandschappen, maar ook om een rijke en interessante cultuur. Een bekende vorm van kunstnijverheid in de regio van Kashmir is papier-maché, een techniek die populair werd door de komst van Perzische moslims in de 15e eeuw. De bevolking in Kashmir maakt nog steeds heel veel voorwerpen van papier-maché, dus niet alleen maar kunst. De mensen maken ook, op traditionele wijze, borden, vazen en lampen van papier-maché. Om de traditie en het gebruik van papier-maché niet verloren te laten gaan, krijgen kinderen op school zelfs les om de technieken onder de knie te krijgen.

India Srinagar
© commons.wikimedia.org

Daarnaast vind je in Kashmir een betoverende architectuur door invloeden van de islam en het boeddhisme. Je zult versteld staan van de tempels en andere heiligdommen die in de stedelijke gebieden te vinden zijn. Bezoek bijvoorbeeld de Jamia Masjid-moskee, het Hazratbal-heiligdom en de Shankaracharya-tempel in Srinagar.

Avontuur en sportiviteit
Bovendien biedt Kashmir voldoende opties om je adrenaline eens goed te voelen stromen. Koppels kunnen hiken of mountainbiken in de bergen, skiën, snowboarden en zelfs paragilden. Wie dus niet alleen maar romantische uitstapjes wil ondernemen, kan prima uit zijn dak gaan in de bossen en bergen van Kashmir.

Slapen op het water
Koppels die op huwelijksreis gaan naar een wereldstad, zullen de volgende kans niet snel krijgen: slapen op het water. Op veel meren in Kashmir liggen woonboten die worden verhuurd als accommodatie voor toeristen. De meeste boten zijn bijzonder luxueus, waardoor ze ideaal zijn als verblijf tijdens een huwelijksreis. Geniet van een heerlijke regendouche, voortreffelijke Indiase specialiteiten, een zonnedek en de Mogol-tuinen in de nabije omgeving.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Wandelen in Doodhpathri
Een van Kashmir’s grootste heuvellandschappen is Doodhpathri, dat “de Melkvallei” betekent. Een bekende heilige zou hier in moeilijke tijden naar water gezocht hebben. In plaats daarvan vond hij melk, dat later weer veranderde in water. Doodhpathri is een fantastische locatie om met zijn tweeën te genieten van rust en groen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *