Reizen.be > In 5 stappen een themareis voorbereiden

In 5 stappen een themareis voorbereiden

Wanneer we reizen, willen we unieke ervaringen meemaken die we voor de rest van ons leven kunnen koesteren. Echter in de realiteit komt het vaker voor dat we van de ene toeristische bezienswaardigheid naar de andere hollen. Net als die andere miljoenen toeristen per jaar. Om je reis toch net dat tikkeltje unieker te maken, kun je bijvoorbeeld gaan reizen met een thema. En dat doe je wel zo:

© Flickr.com

Stap 1 – Kies een thema
Dit is wellicht een logische eerste stap. Tegenwoordig zie je heel wat blogs die op een veganistische manier gaan de wereld ontdekken. Zo leren ze beste plaatsen kennen waar je veganistisch kan eten. Maar je kan bijvoorbeeld ook gewoon de wereld op een avontuurlijke manier gaan verkennen, door de grote steden te mijden en wat meer tijd in de outdoors te spenderen.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Stap 2 – Doe research online
Een keer je een thema hebt gekozen, kun je beginnen aan je research. Hier zijn reisblogs en reisfora erg nuttig voor. Je kan bijvoorbeeld ook Google hiervoor gaan gebruiken op een erg eenvoudige manier. Bijvoorbeeld ‘hoe Schotland op een avontuurlijke manier gaan ervaren?’. Je zal al snel enkele informatieve artikels vinden die je op weg helpen.

Stap 3- Stippel je reisschema uit
Een keer je alle informatie over een bestemming hebt gevonden, begint het leukste gedeelte: een reisschema in elkaar puzzelen. Plan eerst de activiteiten in die je het belangrijkst vind. Nadien kan je nog de lege gaatjes opvullen met andere activiteiten die je misschien onderweg tegenkomt. Google Maps is hier een erg handig hulpmiddel voor!

© Pixabay.com

Stap 4 – Contacteer locals en experts
Om aan de beste informatie te komen, contacteer je het best locals of experts. Tegenwoordig is het erg makkelijk om in contact te komen met locals van je toekomstige bestemming. Sociale media met bijvoorbeeld facebookgroepen zijn een handig hulpmiddel, maar ook als je boekt met Airbnb kom je meteen in contact met lokale inwoners die je op weg kunnen helpen. Als je er voor hebt gekozen om een bepaald land op een avontuurlijke manier te leren kennen, dan kan het handig zijn om enkele experts of gidsen op dat vlak in te schakelen. Op die manier ontdek je het land op een avontuurlijke, maar wel veilige manier.

[do_widget id=enhancedtextwidget-26]

Stap 5 – Lees een aantal boeken
Ben je van plan om de Kilimanjaro te beklimmen in Tanzania op je volgende reis? Of wil je de West Highland Way wandelen? Dan kan het erg handig zijn om een aantal boeken te lezen over bergbeklimmen of trektochten. Op die manier doe je heel wat informatie op over hoe het lichaam reageert op de hoogte, wat je kan verwachten van een dergelijke tocht en soms is het gewoon leuk om te lezen. Als je voor de eerste keer een trektocht hebt gepland, dan kunnen boeken je handige tips geven om beginnersfouten zoals een te zware rugzak te voorkomen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *